Fejlesztések a Csoda-vár Óvoda udvarán

19,35 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a Csoda-vár Központi Óvoda eszközfejlesztésre. A nyár folyamán a pályázat keretében a játszó udvar fejlesztését valósították meg.
Három évvel ezelőtt vásárolta meg Mezőtúr Város Önkormányzata az óvoda udvara melletti telket. Idén az óvoda udvarához csatolták ezt a területet, melynek köszönhetően a pályázati forrásból több mozgásfejlesztő játékot helyeztek el. Az óvoda alkalmazottai a játékok kiválasztásánál a jó minőséget és a mozgásfejlesztés komplexitását tartották elsődlegesnek.
A pályázat keretében összesen huszonegy játékot telepítettek az udvarra, melynek köszönhetően komplex fejlesztés folyik ezen a területen is.  Két kerékpárúttal gazdagodott a játékpark, melyhez futókerékpárokat, kiskerékpárokat és bocar kisautókat vásároltak. Ezek a játékok nagymértékben fejlesztik a gyermekek egyensúlyérzékét, állóképességét. Az új elemek között helyet kapott még egy kötélgúla és két trambulin is.

A pavilonok műfüves leborítása biztosítja a különböző tevékenységek meghitt környezetben való megvalósítását.

Az Uniós pályázat mellett az Önkormányzat, a dolgozók és a szülők összefogásának köszönhetően az udvarra két ivókutat vásároltak háromszázezer Ft értékben.

Mezőtúr Város Önkormányzata a jártszóudvaron fúrt kutat készíttetett.

A fejlesztések a jövőben is folytatódnak majd, hiszen a füvesítés és az öntözés megoldása folyamatban van.

Veres Nikoletta