Elek Timi kiállítása a Városi Galériában

Mezőtúr Város Önkormányzata és a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében március 15-én délután Elek Timi szőnyegszövő Színek – Szálak – Szöszök című önálló kiállítása nyílt meg a Városi Galériában. A tárlat középpontjában a színek és a geometriai formák állnak, továbbá a kiállítás egyik különlegessége a papírszövés.

Az eseményen Mezőtúr Város Önkormányzata nevében Batta Attila Viktor alpolgármester úr köszöntötte a megjelenteket, majd Horváth Viktor műsorát hallgathatta meg a közönség. Ezt követően Seresné Metzker Krisztina városi képviselő nyitotta meg a kiállítást aki beszédében méltatta a tárlatot és felidézte a tavalyi Bálna Budapestben megrendezett RUG ART FEST kiállítást. A tárlaton 60 alkotó mutatkozott be, akik között Timi saját tervezésű és szövésű szőnyegei is láthatóak voltak. A beszédet követően a kiállító Elek Timi meghatódottan mondott köszönetet a teltházas közönségnek.
A mezőtúri tervező kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy édesanyja  – Elek Ferencné Jolika –  nagyon fontos szerepet tölt be az életében, hiszen tőle tanult szőni,  és a mai napig mindenben mellette áll,  biztatja őt. Édesanyja rengeteget segít a szövésben, ő az aki gombolyít valamint letisztázza a készülőben lévő szőnyegeket és tanácsokkal is ellátja Timit a szövést illetően.
A megnyitó végén Batta Attila Viktor Mezőtúr Város Önkormányzata nevében mondott köszönetet az program közreműködőinek és a kiállításért Elek Timinek.
A tárlat április 18-ig várja az érdeklődőket a Városi Galéria nyitva tartási ideje alatt : keddtől péntekig 10 és 12, valamint 14 és 16 óra között, továbbá szombaton 10 és 14 óra között.