Egy nap fekete-fehérben (nem olyan) Régi idők fotótechnikái

Egy nap fekete-fehérben

(nem olyan) Régi idők fotótechnikái

 

Az utóbbi egy évtizedben szinte teljesen eltűntek a hagyományos filmre készített, papírra nagyított fotók, maga az évszázados technika is feledésbe merül. Ezen a napon szeretnénk megmutatni azoknak, akik már csak a digitális fotózással találkoztak, hogy milyen volt használat közben egy fotólabor, hogyan készültek a fekete-fehér képek. Azokat, akik pedig dolgoztak még ezekkel az eljárásokkal, egy kis nosztalgiázásra hívjuk, elevenítsék fel ezeket az emlékeket és készítsenek egy szép képet.

Kétféle módon készíthetnek nagyított képet:

  1. Hozhatnak be a régi fekete-fehér negatívjaik közül olyat, melyet szeretnének nagyítatni.
  2. Helyben, az ideiglenesen kialakított fényképészműhelyben készíthetnek portrét vagy saját géppel, vagy a múzeum gépeivel, illetve a múzeum körül külső felvételeket. Fekete – fehér filmet tudunk biztosítani.

A fotólabort és a fényképészsarkot az Impro Fotóklub segítségével rendezzük be a Túri Fazekas Múzeum kiállító épületében. A program alatt a fényképezés múltját bemutató kis kiállítás is megtekinthető lesz.

A programon egyszerre 4-5 személy tud dolgozni, ezért a beosztás miatt előzetes bejelentkezés szükséges.  A bejelentkezéskor kérjük, hogy hagyják meg valamely elérhetőségüket.

A program augusztus 14-én (szombaton), 10-17 óráig tart.

Bejelentkezni  hétköznap 8-17 óra között lehet:

Túri Fazekas Múzeum, Mezőtúr, Bajcsy-Zsilinszky E. út 41.

Tel: 0656/350-174

E-mail: fazekasmuzeum@gmail.com