dr. Barancsi Ágnes és Herczeg Zsolt „Jászkunságért” kitüntetésben részesült

dr. Barancsi Ágnes és Herczeg Zsolt „Jászkunságért” kitüntetésben részesült

A Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából emlékülést tartottak május 6-án pénteken a megyeházán. Az ünnepélyes eseményen köszöntõ beszédet mondott Hubai Imre, a megyei közgyûlés elnöke.

A megyei önkormányzat – „Jászkunságért” néven – elsõ alkalommal adományozott oklevelet azon személyeknek és közösségeknek, akik a jászkun örökség feltárása, megõrzése, valamint megyénk történelmi-kulturális értékeinek gyarapítása terén kiemelkedõ tevékenységet végeznek.

Mezõtúrról az ünnepségen oklevelet vehetett át dr. Barancsi Ágnes, a mezõtúri Túri Kamra helyi termékbolt ötletgazdája és megvalósítója és Herczeg Zsolt országgyûlési képviselõ. Dr. Barancsi Ágnes elmondta, meglepetésként érte a díj, és nagyon megtisztelõnek tartja az elismerést. „Sokan azt gondolják, a Túri Kamra megszûnt, pedig csak átalakult. A fõ irányunk a pályázatírás, a kézmûvesek segítése, a helyi értékek, hagyományok népszerûsítése, megõrzése, támogatása és mellette a helyi, népmûvészeti bolt üzemeltetése.”

Herczeg Zsolt szintén nem úgy érkezett a Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából rendezett emlékülésre, hogy onnan díjjal tér haza. „Nagyon meglepett, amikor kihívtak átvenni a kitüntetést, mert nem számítottam rá. Mindig jó érzés, ha elismerik az ember munkáját.”

A díjazottaknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Kakuk Móni

Fotó: Jenei József