Bujkáló házszámok – kinek okoznak gondot?

Eltévedt levelek, későn kiérkező orvosi segítség, fontos tájékoztatók elkallódása… ezekben a kellemetlen történésekben egy közös pont van: a házszám hiánya vagy nem láthatósága.

 Nem csupán az ott lakóknak okoz hátrányt, hanem nehezíti a postások, futárok munkáját, továbbá, ami akár életekbe kerülhet, a mentő, orvos, rendőr gyors célba érésének kerékkötője is. Pedig már háromezer forinttól vásárolhatunk házszámtáblát. A befektetés hamar megtérül, hiszen számos kellemetlen helyzettől megóv minket. Emellett nem utolsó sorban a szabályoknak is megfelelünk, hiszen Mezőtúron is önkormányzati rendelet határozza meg az ingatlantulajdonosok ezzel kapcsolatos kötelezettségét. Fontos, hogy csak akkor teszünk eleget a szabályoknak, ha a tábla jól látható helyen van, nem takarja növényzet vagy épület.  Amennyiben erről megfeledkezünk, a Közterület-felügyelet helyszíni bírságot szabhat ki, vagy a megfizetés megtagadása esetén szabálysértési eljárást kezdeményezhet.

Ha új házszámtáblát keresünk, nagy választékra lelhetünk a hazai üzletekben és a kézműves műhelyekben. Mezőtúron sokfelé láthatunk kerámiatáblákat, aminek elkészítésére felkérhetünk egy helyi fazekast. A legelterjedtebbek a fém táblák, de egyre több helyen lehet felfedezni a napelemes verziót is.

Ha igazán különlegeset szeretnénk, az időjárásálló tűzzománc táblák már tizenhárom ezer forinttól elérhetőek, egyedi mintával, a család kedvenc motívumaival elkészítve.

Kakuk Móni

Kép forrása: meska.hu