Bringapark épülhet az Erzsébet ligetben

A Ligeti-tó melletti Erzsébet liget megújhodásról és a kiszáradt mesterséges csepp tavak helyzetéről gyakori a diskurzus a Városháza falain belül. Hogyan lehetne ezt a mezőtúriak által kedvelt helyet fejleszteni, a családoknak még vonzóbbá tenni?

Ezzel kapcsolatosan egy hosszú távú és egy rövid távú fejlesztési tervet is kidolgoztak. Az egyik ötletről, (melyre már pályázatot is beadott az önkormányzat) Szűcs Dániel polgármester adott tájékoztatást február 29-én a közösségi médiában. Eszerint pumpapályát, másnéven bringaparkot építenének a csepp tavak vízzel való újrafeltöltése helyett. Több városban találkozhatunk ilyen kifejezetten gördeszkásoknak, görkorcsolyásoknak, rollereseknek, bicikliseknek kialakított térrel, amit akár óvodás kortól használhatnak a gyermekek és a fiatalok. Szűcs Dániel hozzátette: várják a pályázat pozitív bírálatát.

Emellett a TOP Plusz pályázati kiírás keretében megjelent aktív turisztikai pályázati felhívásra készített koncepciójuknak is kiemelt területe az Erzsébet liget és a Ligeti-tó fejlesztése.

Kakuk Móni