Befejeződött a Petőfi Sándor utca útfelújításának műszaki felülvizsgálata

Annak érdekében, hogy a mezőtúriak mielőbb új úton közlekedhessenek, a képviselő-testület 2021. októberében egyhangúlag döntött arról, hogy a Petőfi Sándor utca felújítása december 17-i határidővel valósuljon meg.

Sajnos az útfelújítást követően több problémát is észleltünk. A tapasztalt hiányosságok és műszaki problémák miatt, önkormányzatunk vizsgálatot rendelt el a Petőfi Sándor utca vonatkozásában.

Az utca több szakaszán, összesen 6 helyen ellenőrizve lett az anyagminőség és rétegvastagság. A mérések igazolták, hogy a kivitelező nem minden esetben tartotta be a műszaki előírásban rögzítetteket, emiatt a beruházás nem került átvételre. A kivitelező 2022.04.15-ig kért és kapott haladékot a hibák korrigálására, melyet nagy felületű javítás formájában kell elvégeznie. Ezzel együtt megtörténik az aknák szintre emelése és a burkolati jelek újrafestése is.

Önkormányzatunk a szerződésben foglaltak alapján az átlagosnál hosszabb 2+5 éves garanciális időben állapodott meg a kivitelezővel. A 7 éves garanciális időszak a sikeres műszaki átadást követően kezdődik.

Bízom benne, hogy a hiányosságok javítását követően az elvárt minőségű útszakaszon közlekedhetünk!

Herczeg Zsolt