Az összefogás varázsa

Minden ecsetvonás egy mosolyt és egy kis boldogságot csempészett az emberek arcára

Számomra mindig is rendkívül fontos volt közterületeink szépítése, rendben tartása és fejlesztése. Közösségi összefogással, a mezőtúri lakosok bevonásával már az elmúlt időszakban is számos városszépítő kezdeményezés valósult meg. Ilyen volt például a Babafa program, ahol a családok a város különböző pontjain közösen ültettek babafákat az újszülött gyermekek után, valamint a parkok „örökbefogadásának” lehetősége is, melyre számos nyugdíjas csoport jelentkezett és az Intézményellátó Kft.-vel együttműködve azóta is szeretettel és odaadással gondozzák a hozzájuk tartozó közterületeket. Az újabb városszépítő program létrehozását már régóta terveztük, hiszen sok, a közösségért tenni akaró helyi lakos keresett meg azzal kapcsolatban, hogy szívesen segítenének a közterületek szépítésével és karbantartásával kapcsolatban.

Június 28-án hirdettük meg a Városszépítő Közösségi Programot, melynek nagy örömömre rendkívül pozitív volt a fogadtatása. Július 8-án került sor az első közös akcióra a sétáló utcában, ahol a szorgos kezeknek köszönhetően sikerült az összes padot újrafesteni. A program folytatásaként július 28-án a Kertvárosi játszótér játékelemeit, valamint a közúti híd csúnya, rozsdás korlátját festettük újra. Az munkához szükséges eszközöket és alapanyagokat önkormányzatunk biztosította minden megjelent számára.

A helyi lakosok elkötelezettsége, a közös cél érdekében történő összefogás, úgy gondolom, hogy mindannyiunkat még közelebb hozott egymáshoz és ugyan minden korosztályból érkeztek a város szépítéséért tenni akaró mezőtúriak, külön öröm volt látni, hogy nagyon sok fiatal vett részt a programokon. A gyerekek is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába és azt gondolom, hogy a közös csiszolás, festés, valamint a szépítésbe belefektetett energia hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalabb generáció még jobban megbecsülje közös értékeinket.

A kezdeményezés nem csak a fizikai környezetünk szépítésére, de a közösségépítésre is remek alkalom, hiszen a programok tartalmas beszélgetésekkel és rendkívül jó hangulatban telnek.

Rendkívüli örömmel tölt el, hogy ennyire sokan vettek részt a városszépítő akciókban.

Ezúton is szeretném hálás szívvel megköszönni a résztvevők önkéntes munkáját, az Intézményellátó Kft. dolgozóinak segítő hozzáállását és a helyi vállalkozók önzetlen támogatását.

A programot hamarosan új helyszíneken folytatjuk! A részletekért kövessék Facebook oldalamat.

Szűcs Dániel

polgármester