Adventi gyertyagyújtások

Adventi gyertyagyújtások

 

Az adventi készülődés mindenkinél másként zajlik. Nálunk az elmúlt években vasárnaponként a város különböző pontjain felgyúlt az adventi koszorú soron következő gyertyája, emlékező gondolatokat hallottunk elismert személyektől, valamint ünnepi műsort láthattunk, hallhattunk városunk előadóitól.

2020-ban a személyes találkozás ugyan elmarad, de a televízió-képernyőin keresztül igyekszünk teljesebbé tenni az adventi vasárnapokat.

December 6-án, advent második vasárnapján dr. Enyedi Mihály Mezőtúr város jegyzője meggyújtotta a városi adventi koszorú második gyertyáját, Varga Antalné a Városi Nyugdíjas Klub vezetője ünnepi gondolatokat osztott meg velünk. Gondolatait személyes emlékkel színesítette, ezzel is meghittebbé téve az emlékezést. A továbbiakban a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár bábműsorát tekinthették meg az érdeklődőt. Az előadásban: Véradó Lili – A három fenyőfa meséjét adták elő.

Advent harmadik vasárnapján, december 13-án ismét ünnepi adással jelentkeztünk. A városi adventi koszorú harmadik gyertyáját dr. Balla Vilmos Mezőtúr város aljegyzője gyújtotta meg. Ünnepi gondolatokat ezúttal Herceg Antaltól, a Mezőtúri Szépkorúk Hagyományőrző Klubjának vezetőjétől hallottunk. A fotókkal tarkított emlékezésében egészen az 1950-es évekig utazhattunk vissza. Az ünnepi adás további részeként Fekete Nándor többszörös nívódíjas, kiváló zeneakadémiai diplomás orgonaművész 2019-es negyedik advent vasárnapjára eső műsorából láthattak egy részletet a kedves nézők.

Online adventi adással december 20-án, advent negyedik és egyben utolsó vasárnapján is jelentkezünk. Tartsanak velünk akkor is.

 

Bodor Márti