A város több pontján zajlanak a munkálatok

Elkészült a Tulipán utca aszfaltozása és a padkarendezése, még apró munkálatok vannak hátra, például az útburkolati jelek felfestése.

A Gyermek-kert (Kilián) Óvodához vezető bekötő úton elindult az aszfaltozás október 14-én, de az aszfaltkeverő üzem műszaki probléma miatt nem tudott több aszfaltot szállítani, így a kivitelező felfüggesztette a munkálatokat- tájékoztatott Szűcs Dániel, hozzátette várhatóan ezen a héten befejeződik.

A kerékpárutak kivitelezése nagy türelmet kíván a városban élőktől. Egyszerre épül kerékpárosok részére leaszfaltozott út a Sugár úton, a Kossuth Lajos utcában és a Rákóczi utcában. Ha elkészülnek, biztosan többen választják majd a kerékpárt az autó helyett az iskolába, óvodába, munkába járáshoz, viszont a kivitelezésnek ez a szakasza megnehezíti a környéken ingázok mindennapjait. Éppen ezért kérte Szűcs Dániel polgármester a kivitelezőt, hogy a már előkészített szakaszok októberben kapjanak aszfalt réteget az ütemtervnek megfelelően.

A közúti hídon immár zavartalan a közlekedés. Április óta tartott a híd felújítása, jelentősen lassítva a forgalmat a környéken. A híd déli oldalán lévő üzemi járdával kapcsolatban  Szűcs Dániel egyeztetéseket folytat a közútkezelővel, hiszen a cél az, hogy ezt a szakaszt is használhassa a lakosság a könnyebb közlekedés érdekében. A kerékpárút projekt részeként a Makk József utca- Füzes utca kereszteződésnél gyalogos átkelőhely lesz a tervek szerint kialakítva.

Kakuk Móni

Fotó: Jenei József