A Kossuth Lajos utcában folytatódik a kerékpárút-építés

A Kossuth Lajos utcában folytatódik a kerékpárút-építés

A Kálvin teret követően a Kossuth Lajos utcában is elkezdődtek a kerékpárút-építés kivitelezési munkálatai. A beruházás Túrkeve irányából indul és szakaszosan zajlik, melynek pontos üteméről a kivitelező folyamatosan tájékoztatja az ott élő lakosokat. A nyomvonal mentén sajnos több fát el kell távolítani, de egyeztetve a kivitelezővel és a szakemberekkel sikerült elérni, hogy csak az elengedhetetlenül szükséges helyeken történjen meg a fakivágás. A kivágott fákból szociális tűzifa támogatást biztosítunk a rászoruló családoknak. A város zöldítése céljából a kerékpárút-építés során eltávolított fák helyett kétszer annyit fogunk ültetni az elkövetkezendő egy évben, továbbá fontos megemlíteni, hogy a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet előtt található 60-80 éves kocsányos tölgyek nem kerülnek kivágásra.

A gépkocsibejárók az előkészítő munkálatok során felbontásra kerülnek, de a kivitelező a munkanap végére biztosítja az udvarra történő ki-és bejárási lehetőséget.

A jövőben forgalmi fennakadásokra lehet számítani az érintett útszakaszon, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérem.

 

Herczeg Zsolt