A Buona Sera Étterem a legjobbak között    – nem csak a túriak szerint!

Nemrégiben jelent meg a Dining Guide 2024-es Top 100 Étteremkalauz kiadványa, amelyben a TOP 100 alternatív étterem listájában egy mezőtúri vendéglátóhely, a Buona Sera Étterem is megtisztelő helyet kapott.

A Dining Guide tesztelői az idei évben is közel ötszáz vendéglátóhelyet látogattak meg, hogy a TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2024-es kiadványát és toplistáit összeállítsák. A munkát segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide legendás egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

Prifer Zsolt étteremvezető elmondta, 8 év csapatmunka előzte meg a mostani sikert, amelyről előzetesen semmit nem sejtettek. Az étterem közösségi média felületén háláját fejezte ki munkatársainak, családjának és nem utolsó sorban a vendégeknek, akik nélkül ma nem tarthatnának itt.

A vendéglő népszerű street food-fogásaira az utóbbi években egyre többen beszélnek elismeréssel szerte az országban. Cikket közölt róluk nem is olyan régen a Magyar Nemzet és a StreetKitchen is.

Nemrégiben az étterem TikTok csatornát indított, aminek több mint 5000 követője van, de a legfrissebb rövid videóikat átlagosan 200 ezer néző látta.

Itt kapható „a vidék legerősebb burgere”, ami csak egy felelősségvállalási nyilatkozat aláírása után fogyasztható… de épp a kihívás izgalma miatt már önmagában egy igazi gasztroturisztikai mágnes!

Újdonságként június 10-tõl reggelit kínálnak. A napi menü ajánlatok, pizzák, hamburgerek mellett libamáj terrine, mangalica csülök, Pulled Pork, mangókrémleves vagy épp túri tépett szendvics is szerepel az étlapon. A rekkenő hőségben az alkalmazottak számára sziesztát biztosítanak. Heti egy estén náluk dolgozik a legendás Csacsa bácsi és rendszeresen szerepelnek teraszukon fiatal mezőtúri zenei tehetségek…

Aki még nem járt a Dózsa György úti hangulatos étteremben, érdemes bepótolni és az sem kifogás, ha épp nem vagyunk éhesek. Ahogy az olaszok mondják: L’appetito vien mangiando! Evés közben jön meg az étvágy!

További sok sikert kívánunk!

Kakuk Móni

Fotó: Horváth Gergely