A Budapesti MediCantare Vegyeskar és a mezőtúri Sono Felici Énekegyüttes közös koncertje

A Budapesti MediCantare Vegyeskar és a mezõtúri Sono Felici Énekegyüttes közös koncertje

Két kórus találkozója Mezõtúron

Szépséges élményben lehetett része annak, aki elfogadta meghívásunkat, és ellátogatott a zsinagógába július 16-án. Kamarakó-rusunk vendégül látott egy budapesti énekkart.

A Budapesti MediCantare Vegyeskar a SOTE Egészség-tudományi Karán mûködõ kórus. Ahogy magukat jellemzik: „Az egyik legsokszínûbb közösség vagyunk, amellyel találkoztál. Vannak közöttünk bölcsészek, informatikusok, ápolónõk, mérnökök, tanárok, gyógytornászok, tudósok. De egy közös bennünk: a zene iránti szeretet és lelkesedés.” Tõri Csaba karvezetõ és Behany András másodkarnagy irányításával a kórus évente 6-7 saját koncertet ad. Emellett szívügyüknek tekintik a karéneklés népszerûsítését kisebb településeken, falvakban, olyan helyeken is, ahol nem mûködik még énekkar.

Vendégeink elõzõ délután érkeztek. Egy közös esten, ahol ennyi éneklõ ember tartózkodik, elõbb-utóbb felcsendül valamilyen dallam, így vacsora után énekszótól volt hangos a Buona Sera Pizzéria. Szombaton délelõtt a város több pontján hangzottak fel kórusmûvek az arra járók örömére. Délután kezdõdött a két énekkar közös koncertje. Elõször a mezõtúri Sono Felici Énekegyüttes mûsorát hallhatta a közönség.

Vendégeink repertoárján Mozart és Kodály mûveitõl kezdve a Queen We Will Rock You-ján keresztül a rajzfilmslágerekig mindenféle stílus szerepelt. Igazán különleges élmény volt több mûsorszámukat harmonika kíséretével hallgatni, illetve megcsodálni a hangszer virtuóz lehetõségeit szólódarabok elõadásakor.

A tartalmas szombati napot egy közös vacsorával zártuk. Abban a hitben búcsúztunk egymástól, hogy találkozunk még, és a két kórus között kialakult együttmûködés folytatódhat.

A Sono Felici Énekegyüttes köszönetét fejezi ki a találkozó lebonyolításában nyújtott segítségért a Mezõtúri Közmûvelõdési és Sport KN Kft-nek, azon belül is Ádám Eszter munkatársnak a helyszínek biztosításáért; a Karcagi Szakképzési Centrum Mezõtúri Szakképzõ Iskola és Kollégiumnak a szállásért; a Buona Sera Pizzériának és tulajdonosának, Prifer Zsoltnak, amiért befogadtak bennünket, és Fekécs Gábornak, aki a szombati vacsorát felajánlotta és kivitelezte.

Fekécsné Beregszászi Erzsébet

Fotók: beküldött fotók