40 db iskolatáskát  kaptak az elsős gyermekek

A Thomas Mann német nyelvű Lions Klub 2008-ban ajándékozott először kezdőcsomaggal felszerelt iskolatáskákat a mezőtúri gyerekeknek. Előtte hosszú éveken keresztül más települések rászoruló gyerekei kaptak táskát. Amikor Cseh Erzsébet belépett a klubba, õ kezdeményezte, hogy a táska akciót terjesszék ki Mezőtúrra is. A klubtagok egyetértettek, Erzsébet pedig felvette a kapcsolatot a mezőtúri Gyermekjóléti Szolgálattal. Azóta évente 40-45 táskával dübörög az akció!

Második éve már, hogy két klub fúziója után Thomas Mann All Nations Lions Klub néven tevékenykedik a csapat. A klub Magyarországon hivatalosan bejegyzett egyesület. Tagjai között vannak magyarok, hazánkban dolgozó külföldiek, illetve olyan külföldiek, akik már hazatértek, de továbbra is aktívak a klubban. A tagok 7 országból érkeztek, és angol nyelven kommunikálnak egymással.

Az iskolatáskákat a Német-országban élő klubtagok gyűjtik. A Magyarországon élő klubtagok hazaszállítják, majd megszervezik, hogy minden táskába kerüljön kezdőcsomag. Idén Erzsébet megkérdezte a mezőtúri FF Fémfeldolgozó Zrt-t, hogy részt tudna-e vállalni a táskaakcióban. Az FF Zrt. igent mondott, így a kezdőcsomagokért neki jár köszönet. A családokat a Gyermekjóléti Szolgálat informálja, és az átadási ünnepélyt is ő szervezi meg. Mezőtúr városának polgármestere hosszú évek óta megtiszteli jelenlétével az eseményt, amelyen megköszöni az ajándékozók társadalmi szerepvállalását és a GYEJÓ munkatársainak elkötelezettségét.

KM

Fotó: Jenei József