Végre indul a Babafa Program

Végre elindulhat a Babafa Program

Korábbi döntésünknek megfelelően tavaly novemberre terveztük az első ütemét a babafa ültetésnek. Sajnos ez az akkori járványügyi helyzet miatt nem valósulhatott meg, így az idei tavaszra programoztuk át az ültetéseket.

 

Örömmel adok hírt róla, hogy május első felében megvalósulnak a faültetetések a 2019-ben született babák tiszteletére. Megkeresésünkre 80 család élt a lehetőséggel, így velük közösen, természetesen a járványügyi szabályokat betartva, ültetjük el a fákat a város különböző pontjain. A gyakorlati megvalósítás röviden úgy fog lezajlani, hogy az Intézményellátó Kft. munkatársai kiássák a helyeket, ahová a családok elhelyezik a fákat. Az ültetés befejeztével minden fánál egy kis emléktábla kerül kihelyezésre, amelyen a gyermek neve és születési ideje – természetesen a szülők hozzájárulásával – lesz olvasható.

 

Ezzel párhuzamosan hamarosan elindul a 2020-ban született gyermekek szüleinek a kiértesítése. Bízom benne, hogy ismét sok pozitív visszajelzést kapunk majd és 2021 őszén a tavaly született babák tiszteletére tovább szépíthetjük városunkat.

 

A CSALÁD és a FÖLD a legnagyobb kincs, melyet óvnunk, őriznünk kell!

 

 

Szűcs Dániel
alpolgármester