ÚJRA NYITVA! Újraindult a közösségi élet

ÚJRA NYITVA!

Újraindult a közösségi élet

 

A 194/2021. (IV. 26) Kormányrendelet értelmében négymillió beoltott elérése után, vagyis május 1-től a kulturális és közművelődési színterek is megnyithattak.

A Közösségi Ház és a Városi Sportcentrum a közösségeknek nyújt találkozási, sportolási, kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A közösségek az egyes emberekből állnak, akik számára rendkívül fontosak a társas kapcsolatok. Ez az, amit a járvány egy időre elvett tőlünk. Ez nem más, mint a találkozás lehetősége, a személyes beszélgetés varázsa, az újra látjuk egymást élménye. Úgy gondolom, lelkileg sokkal jobban megviselt bennünket a bezártság, a házi karantén, a hétköznapi életünk eddig ismeretlen új “állapota”. Az eddig csak katasztrófa filmekben látott, de most sajnos valósággá vált, személyesen átélt és megtapasztalt élethelyzet, amihez alkalmazkodnunk kellett.

Az emberi kapcsolataink ennek ellenére sem szakadtak meg. Tartottuk a kapcsolatot a klubvezetőkkel, tagokkal, sporttársakkal telefonon vagy interneten, a boltban vagy az utcán, ha összefutottunk örömteli volt minden perc. Nemcsak arról beszéltünk, hogy mikor nyithatunk már, hanem érzelmileg mélyebb dolgokról is. Olyanokról, amiket nem biztos, hogy egyébként felteszünk egymásnak, vagy ha igen, akkor lehet, hogy csak udvariasságból hallgatjuk meg a választ.

Aggódva kérdeztük, ugye a családban mindenki jól van, ha átesett a víruson hogyan élte meg, milyen tünetei voltak? Tudunk-e segíteni a bevásárlásban, gyógyszer kiváltásban? A gyerekek hogyan tanulnak, hogyan élik meg az osztálytársakkal, barátokkal való találkozások hiányát? Sokan sokféle választ adtak, sokféle érzelmi állapotot fogalmaztak meg: lelkesítőt, lehangolót, optimistát, elkeserítőt, derűs vagy borús jövőképet láttak maguk előtt. Egy dologban viszont mindenki egyformán gondolkodott: nem szabad feladni, reménykedni kell, bízni kell!

Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, de végre eljött az a pillanat, amelyet hónapok óta annyira vártunk, a látogatók és a munkatársak egyaránt. ÚJRA NYITVA vagyunk!

Szervezhetőek, rendezhetőek a városi programok, közösségi események.

Rendületlen tempóban tér vissza a közösségi élet a falak közé. Folyamatosan csörög a telefon, ugye jöhetünk abban az időpontban, mint azelőtt, ugye nem foglalt a terem, ugye jönnek más klubok, közösségek is, ugye minden munkatársunk jól van? Örömmel válaszolunk, hogy: igen! Nem tétlenkedtünk, amíg zárva voltunk. Amely rendezvényeket nem tarthattuk meg, azokat lehetőség szerint áthelyeztük az online térbe. Munkatársaim, tekintet nélkül az irányadó munkaköri leírásban megfogalmazott fő munkavégzési területekre egy emberként vettek részt a felújítási, karbantartási munkálatokban. Mint például: székek, asztalok javítása, csiszolása, festése. Épületek helységeinek belső burkolat csiszolása, festése. Iratanyagok rendezése, irattározás áttekintése, leltározási munkák, pályázati adminisztráció. Betonozás, térkövezése, féltető építés, lakatos munkák, faipari munkák.

Azért nagyon fontos arról is beszélni, – üröm az örömben – hogy a hatályos kormányrendelet továbbra is szabályozza egységeink látogathatóságát. A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek, egyénnek és létesítménynek egyaránt kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható. Kérjük, ne vitassák munkatársainkon keresztül a rendeletet, mert ők csak a munkájukat végzik, és a hatályos jogszabályokat be kell tartatniuk.

A valóban közösségért élő és dolgozó emberek, mint a munkatársaim, a számunkra legnagyobb ajándékot kaptuk vissza. Önt, Téged, Önöket, Benneteket kedves Látogató!

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk, legyen velünk rendezvényeinken, eseményeinken!

 

Tisztelettel: Bordács László, ügyvezető