Újabb elismerés

November 6-án a Belügyminisztériumban Pogácsás Tibor államtitkár úr kitüntető díjakat adott át a kimagasló teljesítményt nyújtó; a 2018-as közfoglalkoztatási programban résztvevő önkormányzatoknak. Mezőtúr Város Önkormányzata is a 73 díjazott között volt. Az elismeréssel együtt 10 millió forint támogatást kapott az önkormányzat eszközfejlesztésre. 

Pappné Juhász Emília a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az országos elismerést azok az önkormányzatok nyerték el akik a Start munkaprogramban kiemelkedően teljesítettek a szervezés és a produktum tekintetében.
Az elnyert 10 milliós támogatást meghatározott célokra lehet fordítani, melynek keretében eszközfejlesztés valósul meg. A városüzemeltetési feladatok ellátásához szükséges gépeket (lombszívó és utcaseprő gép, padkázó gép ) vásárolják meg az összegből valamint egy multifunkcionális sütővel is gazdagodik az önkormányzat.
Az ügyvezető kérdésünkre válaszolva kiemelte, hogy a közfoglalkoztatást 2015 óta szervezi a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Nonprofit Kft. 2016-ban már kaptak egy hasonló díjat, mellyel négy millió forint támogatás járt.  Ebben a négy esztendőben összesen több mint egy milliárd forintot nyert el sikeres pályázat keretében a társaság. Az összeg nagy részét a bérekre fordították, továbbá 230-240 millió forintból munkaruhákat vásároltak a közfoglalkoztatottaknak és az eszközparkot fejlesztették, melyekkel szintén a közfoglalkoztatásban dolgozókat segítették.
Az is nagy öröm a Kft. számára, hogy immáron három éve minden évben meghívást kaptak mind a megyei, mind az országos Közfoglalkoztatási Kiállításra. Az országos tárlatot idén Budapesten a Várkertben tartották meg, amelyen a mezőtúri termékek is bemutatásra kerültek.
Pappné Juhász Emília köszönetét fejezi ki a közfoglalkoztatásban résztvevő dolgozóknak, akiknek értékteremtő munkája elismeréseként díjban részesülhettek 2018-ban.

 

Veres Nikoletta