Újabb arcait mutatta meg a Szabadság mozi- és színházterem

2022. augusztusában izgatottan vártuk, hogy átadásra kerüljön a felújított színházterem, amely mozifunkcióval is bővült. Sokat kellett várni arra, hogy ismét Mezőtúron mozizhassunk, így talán nem is olyan meglepő, hogy telt házas vetítéssel indult meg a mozizás. Az elmúlt hónapokban a mozin volt a hangsúly, miközben a háttérben elindult a szervező munka az élőszereplős estek irányába. Terveinkben számos program szerepel: színház, stand up előadás, pódium előadások, stb. Október végén a Halloween buli alkalmával mutattuk be a helyszínt kicsiknek és nagyoknak, amely egy új lendületet adott a programunknak. Jó volt látni az új arcokat a megújult környezetben. Ezt az új hullámot a stand up műfajával folytattuk. November 10-én Kiss Ádám Világvégre című önálló estjének otthona volt a színházterem. A Dumaszínház egyik legfiatalabb tagjával, Elek Péterrel érkezett városunkba, amelyet a lelkes mezőtúri közönség telt házzal, hatalmas nevetésekkel és a záró vastapssal jutalmazott.

Majd november 24-én a régi ismerősöket hívtuk vissza a Petőfi úti épület színpadára. Galambos Zoltán által vezetett Körúti Színház társulatát fogadtuk. 2019-ben fájó szívvel búcsúztunk el egymástól a viszontlátás reményében. S bár az újabb találkozásra valamivel többet kellett várni, mint ahogy azt gondoltuk, bátran mondhatom, hogy megérte! A színházkedvelő közönség napokon belül megtöltötte a színháztermet, a társulat pedig hozta a tőle várt magas színvonalat. A Meseautó című előadás Beleznay Endre főszereplésével véget nem érő tapsviharral zárult.

E két sikeren felbuzdulva már meghirdetésre került december 15-ére a Körúti Színház Minden lében három kanál című darabja, valamint január 27-ére Lengyel Tamás Kitolás című előadását várjuk Mezőtúrra.Tartsanak velünk ezután is a kulturális kalandozásainkon!

Bodor Márti