Testvértelepülési Találkozó 2021

Végre újra együtt!

Nagy örömünkre két év után újra Testvértelepülési Találkozót szervezhettünk, amelyre október 24-26 között került sor. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a települések többségéről még nem tudtak diákok jönni hozzánk, de Weida és Árkos kivételével küldöttség tett látogatást városunkban a vajdasági Törökbecséről, a felvidéki Sárosfáról, az erdélyi Sepsiköröspatakról, valamint a lengyel Maków Podhalanskiból. Törökbecséről a delegáció mellett közel 40 táncos is érkezett, akik a szombati napon fantasztikus, színes produkcióikkal ejtették ámulatba az Ősz-Ülő rendezvény közönségét. A pénteki, Városi Oktatási Centrum csarnokában megrendezett vacsorára érkeztek meg vendégeink, ahol polgármester úr köszöntése után, őszinte tisztelettel és szeretettel emlékeztünk meg a tavalyi évben tragikus hirtelenséggel elhunyt törökbecsei Báló Tibor tanár úrról, barátunkról, akinek emléke örökké szívünkben él. A Szőlőfürt Vendéglő által felkínált finom falatok után, Szűcs Ádám egykori Megasztáros énekes előadása emelte az est hangulatát, mely tánccal, jó hangulatú baráti beszélgetésekkel folytatódott és végül egy közös karaokeval zárult.

A szombati napon a vendégekkel az Ősz-Ülő programjain vettünk részt.  A boldogan, együtt töltött baráti órák mellett az időjárás is bearanyozta a napunkat. A délután folyamán Földváry Terézia Sárosfa polgármester asszonya avatott be és egyben kápráztatott el bennünket a rétes nyújtás technikájával, hagyományaival. Készült túrós, mákos, almás, amit jóízűen fogyasztottunk el a vendégekkel a vacsora után. Az isteni ebédre bográcsban főtt babgulyást, az esti disznótorost az Intézményellátó Kft. dolgozóinak köszönhetjük.

A vendégeink nagyon jól érezték magukat, mosolyogva, elégedetten távoztak. A búcsú mindig nehéz, de bízunk benne, hogy a következő találkozóig nem kell sokat várnunk és az EACEA pályázatnak köszönhetően jövőre nagyobb létszámban, gyerekekkel együtt találkozhatunk újra!

 

Pozderka-Korcsok Anita