Telekom beruházás – egyeztetés a Kertvárosban

Telekom beruházás – egyeztetés a Kertvárosban

Márciusban adtunk hírt arról, hogy a Magyar Telekom Mezőtúr teljes területét érintő átfogó hálózatfejlesztést hajt végre. A fejlesztés részeként Mezőtúr belterületén több 10 km járda is megújul, mivel a legtöbb helyen az optikai kábel a járda alatt fut át. A munkálatokat a Magyar Telekom irányítja és az általa kiválasztott kivitelezők valósítják meg, így a járdák építésének teljes költségét is a vállalat finanszírozza.

A munkálatok megkezdődtek és azóta több lakossági panasz érkezett az Önkormányzathoz a beruházással kapcsolatban.

Szűcs Dániel alpolgármester április 29-én, pénteken helyszíni megbeszélésre hívta a Telekom által megbízott kivitelező céget és alvállalkozóit.

Arra kérte a szakembereket, hogy a beruházásokkal járó kellemetlenségeket csökkentsék a lehető legkisebb mértékre, ne nyissanak új munkaterületeket, amíg a korábban megkezdett helyszíneken az ingatlanok előtt nem állították helyre a bejárókat, a járdát és a környezetet. Szűcs Dániel alpolgármester elmondta, arról tájékoztatták, hogy május első hetében a Dobó István utcában és az Egri József utcákban végeznek a munkálatokkal, majd ezt követi a Makk József utca és a további utcák.

Szűcs Dániel alpolgármester hozzátette, a Kertvárosban élőknek köszöni a türelmet és kéri, ha a beruházás miatt megoldatlan probléma keletkezett az ingatlan előtt, feltétlenül jelezzék ezt az 56/551-902 telefonszámon vagy a pmh@mezotur.hu email címen.

Kakuk Móni