Tavasszal elkészülhetnek az új kerékpárutak

A beruházás két elnyert pályázatból valósulhat meg, összesen 750 millió Ft értékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. Az építőanyag árak és egyéb költségek megemelkedése miatt Mezőtúr Város Önkor-mányzata mind a két projekt esetében forrásráemelési kérelmet adott be, melyek pozitív elbírálásban részesültek, így Magyarország Kormánya további több mint 160 millió forintot biztosított a projekt sikeres megvalósítására. Számos akadály felmerült az építkezés során, ennek kapcsán folyamatosak a lakossággal történő egyeztetések éppúgy, mint a kivitelezővel zajló megbeszélések. Jelenleg kiemelten forgalmas területen, a kórház előtt is zajlik a beruházás, ahol az a cél, hogy a szakemberek mielőbb elkészüljenek, és ismét zavartalan legyen a közlekedés. Jó hír a gyalogosok számára, hogy a kerékpárút munkálataival párhuzamosan új térkő burkolatú járda is épül a kórház előtti szakaszon.

A város több területén vannak még hiányosságok a kerékpárúttal kapcsolatosan- szögezte le Szűcs Dániel polgármester- így arra kértem a kivitelezőt, hogy az elmaradt munkálatok befejezésre a lehető leghamarabb kerüljön sor- tette hozzá. A kerékpárúthoz kapcsolódó munkálatok elkezdődtek a Kertvárosban is. A Makk József utca – Füzes utca kereszteződésében az új gyalogátkelőhely kialakításán dolgoznak a szakemberek.

Az építkezéssel párhuzamosan folyamatban vannak az új közlekedési táblák kihelyezései is.

A beruházás miatt fokozott óvatosságot kérnek a közlekedés résztvevőitől és köszönik a lakosságnak az eddigi türelmet. Az Észak-déli és Kelet-nyugati kerékpárút projekt 2023 tavaszán fejeződhet be, melynek köszönhetően jelentősen megnő a Mezőtúron található kerékpárút-hálózat, ezzel biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

Kakuk Móni
Fotó: Jenei József