Tájékoztató Favipiravir készítmény felírásáról

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány harmadik hullámában a fertőzések emelkedése miatt a kórházi kezeléseknél alkalmazott Favipiravir gyógyszer már a járóbeteg-ellátásban is elérhető a betegek otthoni gyógyulásához. A tablettát az enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató, valamint az igazoltan COVID pozitív betegek részére lehet felírni, elősegítve a betegség könnyebb lefolyását és csökkentve a kórházi kezelésre szorulók számát.

A Favipiravir készítményt már az orvosi ügyeleten feladatot ellátó ügyeletes orvos is felírhatja, ezáltal biztosítva a betegek számára történő folyamatos felírás lehetőségét. Az orvosi ügyeleten felírt Favipiravir készítmény esetében a betegéletút nyomon követése a háziorvos feladata. Az orvosi ügyelet a gyógyszerfelírás tényéről tájékoztatja a beteg háziorvosát, illetve rendelkezésére bocsátja a beteg egészségügyi dokumentációját,

Tájékoztatom Önöket, hogy a városunkban működő orvosi ügyelet teljes mértékben közreműködik a Favipiravir készítmény betegek részére történő felírásában, szükség esetén forduljanak bizalommal az orvosi ügyelet munkatársaihoz.

 

Herczeg Zsolt

polgármester