Tájékoztatás – Méhész Vizsga Mezőtúron

Méhész vizsga Mezőtúron

Július 11-12-én 34 ember vizsgázott le méhészetből az LK – Európa Debrecen Kft. – mely már 15 éve foglalkozik felnőttképzéssel – szervezésében, Tóth Sándor bio méhész közreműködésével, akinek a tanárok ajánlása és a toborzás volt a feladata. A mezőtúri képzésben Móga Melinda elméleti és Móga Péter gyakorlati oktatóként, míg Tóth Sándor helyettesítő gyakorlati oktatóként vett részt, akinek saját bio méhészete állt rendelkezésre mind a gyakorlati oktatás, mind pedig a gyakorlati vizsga helyszíneként. A képzés már márciusban elkezdődött, és a közben kialakult vírushelyzet okozta nehézségek ellenére is, mindenkinek sikerült eljutni az OKJ-s oktatás végéig, méghozzá igen szép eredménnyel, hiszen a csoportátlag 4,058 lett, ebből ketten, személy szerint Nádudvari Nóra  és Aranyi Martin, kitűnőre vizsgáztak. A vizsgabizottság elnöke, Kecskés Lajos elmondta: – A méhészet egy olyan ágazat, mely nemcsak önmagáért van, hiszen az egész mezőgazdaságot befolyásolja a beporzási tevékenysége. Tudjuk jól, ha ez utóbbi nem történik meg, élelmiszer is kevesebb lesz.

Az elnök úr a méhészet fontossága mellett hangsúlyozta: aki komolyan szeretne foglalkozni a méhészettel, a megszerzett bizonyítvány mellett is folyamatosan tapasztalnia, tanulnia kell, hiszen ez az ágazat évről évre változik.

Kecskés Lajos mellett a vizsgabizottság tagjai Fejfert György, Haskó László és Móga Péter voltak. Gratulálunk a résztvevőknek!

Miskolczi Adrienn

<<Megtekintés Teljes Méretben>>