Színes Május elseje

A munkaünnepe alkalmából idén is megszervezte a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. a Városi Majálist. A szervező kft. ez alkalommal is színes színpadi és kísérő programot sorakoztatott fel a kikapcsolódni vágyók számára.

Szerda kora reggel már érkeztek az esemény helyszínéül szolgáló Erzsébet-ligetbe az árusok, valamint a cégek és magánszemélyek, akik baráti főzőcskével tarkították május elsejét. Az ő szórakoztatásukról Benedek Zsolt és társa harmonikaszóval gondoskodott, így már a délelőtti órákban zeneszótól volt hangos a helyszín.

10 órakor a megszokott módon gépkarneváli felvonulás indult a volt főiskolától, akik útja a Dózsa György útról a Kossuth térre vezetett, majd a Petőfi úton haladt végig. Ez évben is többen kísérték figyelemmel a felvonulást, ahol mezőgazdasági gépek mellett, hintósokkal, motorosokkal és kamionokkal is találkozhattak.

A ligetben a programok a tavasz és az újjászületés jelképének, a májusfának felállításával kezdődött, melynek főszervezője a Mezőtúri Szépkorúak Hagyományőrzők Klubja volt. Herceg Antal klubelnök május elsejei gondolatai után Tóth Henrik a Mezőtúri Református Kollégium tanulójának visszaemlékezése következett, felkészítő pedagógus: Molnár Anikó. Ezt követően Herczeg Zsolt Mezőtúr Város polgármestere, majd Boldog István országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, végül Kun Péter, a klub szervező titkára anyáknapi gondolatai zárták a programpontot.

A színpadon a Reni Zumba Dance tagjai mutatták be a latin táncokra épülő táncos fitness edzést, őket a KNER TSE társastáncosai követték.

13 órakor – egy Mezőtúrra már régen várt előadó – a mulatós zene koronázatlan királya Kaczor Feri lépett színpadra, őt követte 2010 legjobb férfi hangja: Kökény Attila.

A színpadi programok sorát a Mezőtúri Mazsorett Csoport fellépése tarkította, majd a Mezőtúri Kutyakiképző Iskola növendékei kápráztatták el a közönséget. A tombola sorsolást sokan izgalommal várták, hiszen olyan nyeremények találtak gazdára, mint egy minisütő, 8 az 1-ben multifunkciós sütő és fődíjként egy erkélybútor-szett. Az árusításban a Vivace Kamarakórus volt segítségünkre, akik munkáját ezúton is köszönjük.

Az izgalmas perceket követően Koós Rékával lazíthattak a jelenlévők, majd Petróczki Csaba díjnyertes nótaénekes folytatta a zenés blokkot.

A napot a többszörös arany- és platina minősítésű nagylemezek szerzője, a “mulatós-dance” műfaj képviselői, a Dupla KáVé és Köteles Cindy műsora zárta.

A nap folyamán a színpadi programok mellett kísérő eseményeink is voltak; a gyermekeket ingyenes fajátszóház és fakörhinta várta. A Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68-as Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj és a Jászkun Magyar Királyi Hadikultúra Alapítvány, valamint a Mezőtúri Járás Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Század sátránál a toborzás és a különböző szolgálati formákról való tájékoztatás mellett akadálypálya várta az érdeklődőket. A Reiki sátorban masszázzsal, arcmasszázzsal, népi csontkovácsolással, sorselemzéssel, Reiki kezelésekkel várták az érdeklődőket. Külön öröm, hogy a szolgáltatásokat minden eddiginél többen igénybe is vették.

A változó időjárás ellenére egésznap telve volt a sátor, amelynek mi szervezők örültünk a legjobban. Köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartottak.

Várjuk Önöket további rendezvényeinkre!

Bodor Márti

 

Köszönjük támogatóink, segítőink munkáját:

– Mezőtúr Város Önkormányzata, Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft., Magyar Vöröskereszt, Városi Polgárőr Egyesület, Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattai Antal Területvédelmi Ezred 68-as Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj, Jászkun Magyar Királyi Hadikultúra Alapítvány és a Mezőtúri Járás Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Század, Baracsi Paletta, Szebik 2001 Kft., Harmat Tüzép, a Vivace Kamarakórus, a Mezőtúri Szépkorúak Hagyományőrzők Klubja, KNER TSE, Reni Zumba Dance, Mezőtúri Mazsorett Csoport, Mezőtúri Kutyakiképző Iskola, Pályi Gerda és csapata, Kovács Mihály, valamint köszönjük a főzésben és a gépkarneválon való részvételt.