Széchenyi 2020 TOP Projektek » Project: Mezőtúr Városi Bölcsőde fejlesztése

 

· a kedvezményezett neve:

 Mezőtúr Város Önkormányzata

 

· a projekt címe:

Mezőtúr Városi Bölcsőde fejlesztése

 

· a szerződött támogatás összege: bruttó 90 millió Ft

· a támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

· a projekt tartalmának bemutatása: Mezőtúr Város Önkormányzata uniós támogatást nyert a városi bölcsőde infrastrukturális fejlesztésével egybekötött csoportszoba bővítését célzó projekt megvalósítására. A program keretében egy új csoportszoba kerül kialakításra. Az épület belső átalakításával egy akadálymentes, korszerű, új gondozási egység létesül, mely egyben a multifunkciós fejlesztést segítő programok színtere is lesz. A felújítások során többek között a tető szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés átalakítására is sor kerül, valamint a kültér, azaz az udvar és a játszótér területe is megújul. A munkálatok során a fűtés leválasztásra kerül az intézmény mellett működő óvoda rendszeréről és saját kombi kondenzációs kazán, fűtés átalakítása, valamint – a használati melegvíz előállítására – napkollektorok telepítése történik meg. A projekt eredménye egy megfelelő férőhely kapacitással rendelkező, akadálymentes, épületenergetikai fejlesztésekkel gazdaságosan működtethető, zöldfelülettel növelt korszerű, minőségi szolgáltatást nyújtó bölcsőde.

Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás:
A projekt keretében megvalósítandó építési beruházás tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményesen zárult. A nyertes ajánlatot az AKVIRON Kft. tette.  A közbeszerzési eljárás keretében kötött kivitelezési szerződést 2018.09.13-án felek aláírták, mely 2018.09.19-én pedig hatályba lépett. A kivitelezési szerződés értelmében a munkaterület 2018.10.01-jén átadásra került, a bölcsőde épületének felújítása megkezdődött. Az építési beruházás összköltsége nettó 78 977 682 Ft

A beruházás várhatóan 2019 első negyed évében valósul meg.

Az építési beruházás a tervezett határidőben (2018.12.31-ig) elérte az 50%-os készültségi szintet:
Elkészült az egész épületen a lapostető 20 cm vastag hőszigetelése az új vízszigeteléssel együtt. A belső helyiségek (aula, a meglévő kettő átadó és hozzátartozó gyermek vizeshelyiségek) fölött beépítésre került a 10 db – napfény és esőérzékelővel ellátott – felülvilágító. Kialakításra került az új csoportszoba átadóval és mosdóval, mely a meglévő mosoda, személyzeti helyiségek, vizesblokkok helyén valósul meg. A régi válaszfalak elbontásra kerültek, a gépészeti berendezésekkel együtt. Az új csoportszoba padlószerkezete alzatbetonozás, hőszigetelése, talajnedvesség elleni szigetelése is elkészült. A külső nyílászárók cseréje minden helyiségben megvalósult. Kialakításra került az akadálymentes mosdó. A homlokzat utólagos hőszigetelése is megtörtént. Az új csoportszoba teraszának kivitelezése és a már meglévők felújítása folyamatban van.

 

 

Jó ütemben haladnak a munkálatok. A kivitelezés 100%-os készültségi szintjének elérése március végére várható.
Az építési beruházást követően sor kerül a projekt keretében elszámolható eszközbeszerzésre is, melynek eredményeként berendezésre kerül az új csoportszoba.

 

 

· projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00033

A projekt keretében megvalósított beruházás elérte a 100%-os készültségi szintet, a kivitelezési munkálatok befejeződtek.

A beruházásnak köszönhetően az épület energetikai fejlesztése sikeresen megvalósult, továbbá a bölcsőde kapacitása bővült egy új nevelési egységgel (12 fős csoportszoba, átadó, mosdó, terasz, udvar)

Jelenleg a projekt keretében az új nevelési egység eszközeinek beszerzése zajlik.

 

„A kivitelezési munkálatokat a projekt keretében lefolytatott eszközbeszerzés követte az új nevelési egység berendezése céljából, melynek során speciális bölcsődei bútorok, játékok, udvari játékok kerültek beszerzésre 2019.09.30-ig, ezzel a projekt sikeresen zárult.”

A projekt fizikai befejezését követően a városi bölcsőde immár 60 kisgyermeket vár megújult, modern környezetben. A fejlesztés szükségességét és jelentőségét is mutatja, hogy az új 12 fő befogadására alkalmas csoportszoba teljes létszámmal működik.

Sajtóközlemény