Startup Innovációs Díjat nyert A Femmetex Hungary Kft., melynek alapítója a mezõtúri Molnár Dóra

Startup Innovációs Díjat nyert A Femmetex Hungary Kft., melynek alapítója

a mezõtúri Molnár Dóra

 

2021. március 29. − én A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 69 magyarországi vállalkozás közül választotta ki a 2020. évi innovációs nagydíjas társaságot, további hét innovációs díjat, valamint az év Startup Innovációs Díját is odaítélte. Ez utóbbit a Femmetex Hungary Kft. nyerte, melynek egyik alapítója a mezőtúri kötődésű Molnár Dóra.

 

  • Dóri, először is szívből gratulálunk ehhez az elismeréshez. Kérlek, mesélj az előzményekről.

 

M. D: – Köszönöm a gratulációt! Mi magunk is nagyon örülünk az elismerésnek. A pályázatot minden évben kiírják, de a startupunk most jutott el abba a fázisba, amikor az innováción túl gazdasági oldalról is olyan erőssé vált, hogy úgy gondoltuk, érdemes benyújtani a pályázatot.

 

– Miben különbözik a többi innovációs nagydíjtól az általatok elnyert Startup Innovációs Díj?

 

M. D: – A 2020. év legjobb startup vállalkozása díját a legeredményesebb, 2018. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás nyerhette el. Tehát egy viszonylag friss, dinamikusan növekvő, valamilyen innovációs, skálázható termékkel rendelkező cég pályázhatta meg.

 

– Mit jelent számodra/számotokra ez az elismerés?

 

M. D.: – Öröm mindig, ha elismerést kapunk, motiváló, hogy még keményebben dolgozzunk tovább. Számomra külön tetszik, hogy egy jellemzően férfiakból álló bizottság odaítél egy díjat egy olyan cégnek, ami kifejezetten csak nőknek tervezett fenntartható megoldást kínál. Ez is egy elismerés, hogy a hulladéktermelés, mint probléma és az erre adott válaszok közös ügyünk, még ha kifejezetten az egyik vagy a másik nemnek készülnek is.

 

– Mi további sok sikert kívánunk Nektek, minél több, hasonló elismerést, és pozitív visszajelzést tevékenységetekre.

 

 

Miskolczi Adrienn