Sajtóközlemény – ÚJ IDŐSEK NAPKÖZI OTTHONÁNAK ÉPÍTÉSÉT TÁMOGATÓ PROJEKT INDUL MEZŐTÚRON

 

 

2020.07.13.

Mezőtúr Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

ÚJ IDŐSEK NAPKÖZI OTTHONÁNAK ÉPÍTÉSÉT TÁMOGATÓ PROJEKT INDUL MEZŐTÚRON

 

Mezőtúr Város Önkormányzata által benyújtásra került „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Mezőtúron” elnevezésű TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00029 azonosítószámú pályázata bruttó 166 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a település szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése érdekében. A Támogatási Szerződés az aláírást követően 2020. június 17-én lépett hatályba.

 

Mezőtúr Város Önkormányzata kötelező szociális alapszolgáltatásainak jelentős részét – így az idősek nappali ellátásának teljes körű ellátását is- a Berettyó-Körös Többcélú Társulás közreműködésével biztosítja több telephelyen. A városban erőteljes demográfiai öregedés figyelhető meg, mely az önkormányzat által kötelezően biztosítandó szociális alapszolgáltatásban ellátott idős emberek számának emelkedésével jár, ennek köszönhetően a telephelyek maximális kapacitáson működnek.

Jelen projekt keretében a Fóti utca 168. szám alatti önkormányzati tulajdonban álló ingatlanon egy, a kor igényeit kiszolgáló, új idősek napközi ellátását biztosító épület épül. A fejlesztéssel számos hiányfunkció pótlásra kerül, illetve a foglalkoztatásokhoz a multifunkcionális tér is rendelkezésre fog állni mind a fizikai, mind a mentális egészséget támogató szabadidő eltöltés terén.

A napközi étkeztetés biztosításához, melegítő konyhát is kap az épület, tekintettel arra, hogy a nappali ellátással összhangban az étkeztetést is szükséges biztosítani, különös tekintettel a magasabb szükségletű személyekre.

Az udvar zöld területének megőrzése és rendezése mellett, a támogatott fejlesztés keretében, az épület berendezései, valamint egy mikrobusz is beszerzésre kerül, melyek nélkülözhetetlenek az időskorúak nappali ellátásának magas színvonalú biztosításához.

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, elkészültek az új épület engedélyes és kiviteli tervdokumentációi, melyek a projekt sikeres megvalósítását alapozzák meg.

 

A projektről bővebb információt a www.mezotur.hu oldalon olvashatnak.

<<Megtekintés Teljes Méretben>>