RÖVIDHÍREK

Badar Tibor festőművész kiállítása nyílt meg a Közösségi Házban telt ház előtt „Föld felett, ég alatt” címmel október 4-én, melyet Salánki Anikó mezőtúri írónő nyitott meg.

Az országos pedagógussztrájkhoz október 5-én, az oktatás világnapján mezőtúri oktatási intézményekből is csatlakoztak tanárok.

125. születésnapját ünnepelte a Teleki Blanka Gimnázium, melynek alkalmából ünnepi műsort szerveztek a Szabadság Mozi- és Színházteremben október 7-én. A Teleki hangulatát és erejét felidézve rövidfilm is készült öregdiákok és tanárok készítésében.

A Városi Nyugdíjas Klub zenés mulatságot rendezett az Idősek Világnapja alkalmából október 8-án, ahová a környékbeli baráti klubok is meghívást kaptak.

Szüreti bált szervezett a Mezőtúri Szép korúak Hagyományőrzők Klubja október 14-én, melyen megelevenítették a hazai szüreti hagyományokat.

Ősi, a Bibliában is felbukkanó mesterségeket próbál ki Mező Misi a Duna Televízió új, Jézus és… című műsorában. A Magna Cum Laude frontembere az egy évig tartó forgatáson katonaként, pásztorként és halászként is helytállt.

Pályaorientációs napot tartott a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI október 15-én.

A rendőrök 2022. október 17-23. között a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén drón bevonásával hajtottak végre közlekedésrendészeti ellenőrzést az elsőbbségi és az előzési szabályokat megsértők kiszűrése érdekében. Ezen szabálysértések ugyanis, a vezető baleseti okok közé tartoznak.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programnak köszönhetően 500 kg liszt kerül rászoruló mezőtúri családokhoz. A felajánlott búzából készült liszt kiosztására novemberben fog sor kerülni, ennek pontos időpontjáról hamarosan értesíteni fogják az érintetteket.

Kakuk Móni