RÖVIDHÍREK

– 25. születésnapját ünnepelte a Derby-Túr Kft. szeptember 16-án. Mezõtúr egyik legdinamikusabban fejlõdõ vállalkozása évrõl-évre szép sikereket ér el, mely a két ügyvezetõ-tulajdonos Kovács József és Takács Gábor mellett az ott dolgozók munkáját is dicséri. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetõen a Derby -Túr Kft. új telephelyén hamarosan befejezõdik egy 1000 négyzetméteres csarnok építése.

– Szolnokon csaptak le egy dílerre és két vásárlójára, miután megtörtént az átadás-átvétel. A 27 éves díler szolnoki lakásán kutatást tartottak, ahol 90 kék kábítószergyanús tabletta, 2,28 gramm kábítószergyanús növényi törmelék, 25 ismeretlen anyagot tartalmazó ampulla, több mobiltelefon, valamint a kábítószer terjesztéséhez használt eszközt foglaltak le- tájékoztatott a police.hu.

– „A végtelenbe és tovább!” Pilótanõk a levegõben címmel jelent meg cikk az ELLE Magazinban szeptember 8-án. Az író, Czank Lívia az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison járt, ahol riportot készített Simon Csilla századossal, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis Vegyes Kiképzõ Repülõ század oktató tisztjével, Bodrogi Sára és Varga Bogi pilóta jelöltekkel, akiket augusztus 20-án avattak tiszté.

– Kigyulladt egy raktár Mezõtúron szeptember 21-én. A bent tárolt értékek megsemmisültek. A háromszáz négyzetméter alapterületû raktár kedd éjszaka gyulladt ki Mezõtúr Dózsa György útján. Az épület teljes belsõ berendezése lángolt, a tûzben a tetõszerkezet megrogyott. A mezõtúri, kunszentmártoni, szolnoki és szarvasi hivatásos tûzoltók több oldalról hét vízsugárral, magasból mentõ segítségével avatkoztak be, közben pedig a raktár falazatát is megbontották, hogy jobban rálássanak a bent égõ termékekre. A tûzoltók a hatékonyabb oltás érdekében füstelszívó ventilátort is telepítettek. A katasztrófavédelem az esettel összefüggésben tûzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

– Novembertõl lesz elérhetõ a lakossági napelemes pályázat második üteme a tervezett tavaszi idõpont helyett, a több mint 200 milliárd forint keretösszegû pályázati támogatás több tízezer, átlagjövedelem alatti családnak segíthet a rezsiterhek további csökkentésében – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelõs államtitkára hétfõn a Facebook-oldalán.

– A Füstös Nyúl Kupán, szeptember 10-én Mezõtúrról Prifer Zsolt indult, tarisznyájában a füstölés és hússütés szakértelmével. Hamburger kategóriában harmadik helyezett lett, míg a sertésoldalas kategóriában a második helyezés büszke tulajdonosává vált az étteremtulajdonos. Az esemény fõszervezõje Szûcs Róbert Lúciusz volt.

– Dali Gyros néven nyílt Mezõtúron új gyorsétterem a Dózsa György út 20. szám alatt, szeptember 9-én, ahol nem csak gyrost lehet enni, az étlapon található többek között burrito, dürüm, quesadilla, amerikai hamburger és lepények is.

Életet mentettek. A szolnoki Szelindi Ádám r. törzsõrmester és Huszka Norbert r. törzsõrmester 2022. szeptember 12-én hajnalban megjelentek egy rákóczifalvai ingatlannál, mivel az ott lakó 64 éves férfi elõvezetését rendelték el. A keresett személy felesége nyitott ajtót a rendõröknek, és elmondta, hogy férje melyik szobában tartózkodik, azonban ott a férfit nem találták. Keresése során a gerendára felakasztva találták meg a keresett személyt.  Azonnal hívták a mentõszolgálatot, majd a mentésirányító utasításait követve a férfit stabil állapotban, magához térve adták át a kiérkezõ mentõsöknek, akik kórházba szállították.

Kakuk Móni