RÖVIDHÍREK

Európa legnagyobb tűzijátékát rendezték meg Budapesten, augusztus 20-án. A minden eddiginél összetettebb tűzijátékshow-t 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fény- és lézerjáték, épületfestés, a Duna vizén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, valamint csaknem 900 drón tette felejthetetlenné.

– A Budai várban rendezett 37. Mesterségek Ünnepére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület több mezőtúri alkotót is delegált. Nagy Sándorné Erzsébet hímző, Elek Tímea szőnyegszövő, Cseh Magi fazekas, Rajtár Ilona gyöngyfűző standja sok látogatót vonzott.

A Harmatcsepp (Újlaki) Óvoda felújítása még szeptember elején is folytatódik. Jelenleg a belső munkálatok mellett a Vásár úton az új parkolók építése zajlik. A szakemberek nagy létszámmal és folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy a megújult épületet minél hamarabb birtokba vehessék az óvodások és az intézmény dolgozói.

Elkészült a város saját méze Molnár-Kun Lilla méhészmester által, a Túri Napraforgó, mely mostantól kapható a Tourinform Irodában a Kossuth Lajos téren.

Újra megnyitott a Loksi Burger augusztus 11-tõl. A hamburgerre és más finomságokra éhes vendégeket ezúttal a Petőfi téren várják.

74-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt önkéntes véradópontján augusztus 13-án, a mezőtúri Közösségi Házban.

Az elmúlt héten az egyenruhások 25 ittas vezetővel szemben kezdeményeztek eljárást, továbbá 391 gyorshajtót mértek be a vármegye közútjain, valamint 9 személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél intézkedtek- tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Placc – Family Bistro étterem jelenlegi működési formájában határozatlan időre bezárt. A vállalt családi rendezvényekre, osztálytalálkozókra, gyermekek tábori étkeztetésre az étterem bezárása nincs hatással, sok szeretettel várnak mindenkit a megbeszéltek alapján- olvasható a vendéglátó egység facebook oldalán.

A Vivace Kamarakórus három koncertet adott az elmúlt napokban. Szarvason, az Evangélikus Ótemplomban, a Takács-tanyán és a mezőtúri Katolikus templomban is nagy érdeklődés mellett rendezték meg színvonalas, nyári hangversenyüket.

A júniusban nyitott Delta Coffee Mezőtúr nevű kávézó a Földvári úton fagylaltokkal, hűsítő italokkal, különlegességekkel várja a vendégeket.

Kakuk Móni