Rövidhírek 2022. augusztus

Különleges helyszínt választott élete egyik legfontosabb kérdésének feltételére a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótája, Zsolt. A lánykérésre egy meglepetés repülés után került sor, és Viktória a pilóta kérdésére boldogan igent is mondott.

Megnyílt a Városháza Kávézó Mezõtúron, a Kossuth Lajos tér 1. szám alatt. Csapolt sörrel, bio kávéval, update menükkel, beltéri és kültéri beszélgetõs asztalokkal várják a kikapcsolódásra, csevelyre vágyókat reggel 9 órától este 21 óráig!

– 15 éves lett a Túri Kóborka Közhasznú Egyesület, akik mindent megtesznek az elárvult kutyákért, macskákért és igyekeznek minden fórumon felhívni a figyelmet a felelõsségteljes állattartás szabályaira.

– FOXPOST csomagküldõ automata nyílt Mezõtúron, a Balassa Bálint utca 10. szám alatt. A FOXPOST automatákkal csomagot feladni, terméket átvenni és visszaküldeni is lehet, elérhetõ árakkal. Már 650 db automata áll rendelkezésre országszerte.

– Kézmûves vásárt rendezett a Mezõtúri Intézményellátó Kft. július 29-én, az East Fest idején, a volt Fõiskola épülete elõtt.

– Ötpontos intézkedési tervre tett javaslatot az aszályveszély miatt nemrég megalakult operatív törzs, közölte az Agrárminisztérium. Azt írták, hogy „a kormány és az agrártárca minden lehetséges eszközzel támogatja a termelõket ebben a rendkívüli helyzetben”. Az aszálykár 690 ezer hektárt érint, soha ilyen mértékû nem volt korábban.

– Karikó Orsolya nagykõrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevû süteménye nyerte el.

Az „Ezerjó” Mûvészeti, Kulturális és Hagyományõrzõ Egyesület augusztus 05-én 20.00-kor megrendezésre került „Törökszentmiklós 300 – TÁNCJÁTÉK” címû a Szem-Ma Tanyán, A mûvészeti alkotás méltó módon emlékezett meg a város újra telepítésének 300 éves évfordulójáról.

– Az Egészségügyi Világszervezet döntése alapján közel 3 évtizede augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja. Ehhez kapcsolódva tartott kismama és baba találkozót Szarvason a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Védõnõi Szolgálata.

A „Szántóföldi növények vetõmagtermesztése” címmel Prof. Dr. Izsáki Zoltán professor emeritus és Prof. Dr. Kruppa József c. egyetemi tanár, ügyvezetõ, a könyv szerkesztõi és egyben társszerzõi is, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kiadásában megjelent háromkötetes könyvüket mutatták be 2022. június 21-én, Szarvason.

– Tömösvári Gábor szórakoztatta a Buona Sera Ristorante teraszán ülõket augusztus 5-én, másnap pedig  a Latte Beggars adott akusztikus koncertet a népszerû Szabadság úti étteremben.

– A leglátványosabb csillaghullás augusztus 11-tõl 13- ig tart, amikor eléri a Föld légkörét a Perseida meteorraj, de egész augsztusban érdemes figyelni az éjszakai égboltot azoknak, akiknek akad beteljesületlen kívánsága.

– Hamarosan nyit a közel három évig újított Szolnoki Szigligeti Színház, a bérletek értékesítése megkezdõdött a következõ évadra. Nem csak megújult épülettel és jegyirodával, de színes, izgalmas repertoárral is várja majd az új évadban közönségét a Szolnoki Szigligeti Színház. A tiszaparti teátrum hat nagyszínpadi bemutatóval, öt új bérletes elõadással készül.

Kakuk Móni