RÖVIDHÍREK

2023. április 1. és 2023. szeptember 30. közötti időszakra vonatkozóan, a megemelkedett üzemeltetési költségekre a Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda több mint 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap.

Légvédelmi sziréna harsant fel május 16-án este nyolc óra előtt a Rákóczi út-Ady Endre utca sarkán. A légvédelmi szirénát meggondolatlan helyi lakosok szólaltatták meg, nagy riadalmat keltve a környéken. Az ügyben a rendőrség és polgárőrség hamar intézkedett.

– Megérkeztek a Munkácsy-festmények a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum kiállítótereibe május 30-án. A Munkácsy Most elnevezésű tárlat két részben tekinthető meg, az első szakasz június 03-ától július 17-éig, a második július 22-étõl szeptember 10-éig látogatható. A kiállítás képcsere miatt július 18-ától július 21-éig zárva tart. Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciója a legjelentősebb magángyűjtemény, ami olyan alkotásokat is tartalmaz, amiket eddig még a közönség nem láthatott.

– A Teleki Blanka Gimnázium kilenc tanulója utazott Budapestre a DUE Médiahálózat Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményhirdetésére, melyet az újpesti UP Rendezvénytéren, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül szerveztek meg. A médiaszakos diákok által szerkesztett Teleki Híradó második adása “Dicséretben” részesült Online Diákmédium kategóriában. A stáb: Kővári Enikő, Molnár Diána, Tóth Zsanett, Arany Richárd, Dóczi-Galambosi Kristóf István, Kovács Bence, Kovács Krisztián, Máté Hunor, Major Levente. Segítő pedagógusok: Karsai Zita és Tóth Anikó.

Az őszi vetésekre a május közepi öntözés után meleg, de nem forró, többnyire napos idő köszöntött. Így ott, ahol sikerült az esős időben felszaporodott kórokozókat visszaszorítani a kritikusnak számító virágzás – magképződés időszakában, szépen fejlődhetnek az állományok- tájékoztatott az OMSZ.

– Nagy sikerrel került megrendezésre a XXIII. Kevi Juhászfesztivál Túrkevén május 20-21. között. Az érdeklődőket a színpadi programok mellett csikós hívogató, juhászati bemutató, kecskefogat, lovas bemutató, kirakodóvásár, főzőverseny és népi udvar várta.

Kakuk Móni