RÖVIDHÍREK

Kezdetét vette a szúnyogok elleni védekezés Mezőtúron. A katasztrófavédelem koordinálásával légi biológiai szúnyoggyérítésre került sor Mezőtúr azon területein, ahol az elmúlt években kiemelkedően sok szúnyoglárva fejlődését figyelték meg a szakemberek- tájékoztatott Szűcs Dániel polgármester.

A mezőtúri Juhász Gréta góllal debütált a magyar női kézilabda válogatott április 12-i győztes mérkőzésén, amellyel Magyarország kijutott a világbajnokságra.

A Karcagi Szakképzési Centrum Mezőtúri Szakképző Iskola és Kollégium idén is megrendezte pályaorientációs rendezvényét, a szakmák éjszakáját április 5-én. Az eseményen az iskolában oktató szakemberek mutatták be a különféle szakmák fortélyait és az érdeklődők ki is próbálhatták az egyes szakmákhoz szükséges eszközöket és gépeket.

– A Teleki Blanka Gimnázium tanárai meglepetés versekkel készültek a Magyar Költészet Napja alkalmából. Az alkotásokat az iskola folyosóján található interaktív táblán, videókon keresztül tekinthették meg az iskola diákjai és oktatói.

Az április 1-én, Szolnokon megrendezett Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítás és versenyen Fodor Botond, a Teleki Blanka Gimnázium 13. évfolyamos vendég látószervező tanulója ezüst érmet szerzett szakács-menza menü kategóriában.

A KÖTIVIZIG kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az idei tavasz első, márciusi hónapjában területi átlagban 39,7 milliméter csapadék hullott, ami harmadával több a sokéves márciusi adatnál. A havi átlaghőmérséklet pedig 2,3 fokkal haladta meg az ilyenkor megszokott értéket.

Major Lujza zongoristanövendék 2023. március 28-án, Jászberényben a III. Tarnay Alajos Zongoraversenyen ezüstminősítést érdemelt az 1. korcsoportban. Főtárgy tanára: Karsai Gabriella. A szakmai zsűri tagjai, Taraszova Marianna, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Iskola pedagógusa, Gáspárné dr. Tóth Marica a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének tanára és a zsűri elnöke Gulyás István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára értékelte az előadásokat.

További felújításokat végeztek a Mezőtúri Fedett Uszodában. Új hőcserélőt építettek a medencéhez, így megfelelő hőmérsékletű víz várja az úszni vágyókat.

K.M.