Példamutatóan szép magyar beszédért Szebenyi Kristóf Imre Kazinczy –érmet nyert el

Példamutatóan szép magyar beszédért

Szebenyi Kristóf Imre Kazinczy –érmet nyert el

Szebenyi Kristóf Imre, a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium végzős diákja óriási sikert ért el a Győrben megrendezett 56. Kazinczy-verseny Kárpát-medencei döntőjében.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és az Anyanyelvápolók Szövetsége 2022. április 22–24. között rendezte meg az országos jelentőségű, nívós versenyt, melyre több százan jelentkeztek. A zsűri idén is a legjobban teljesítő 20 gimnáziumi és 15 szakképző iskolai diákot jutalmazta Kazinczy-emlékéremmel, amit a példamutatóan szép magyar beszédért vehettek át.

Szebenyi Kristóf Imre megkeresésünkre elmondta, Kugyela Anna tanárnő bíztatására jelentkezett az első iskolai fordulóra szakgimnáziumi kategóriában, majd a megyei forduló kimagasló teljesítménye után továbbjutott az országos versenyre, ami előtt egy bő hónap felkészülési időszak állt rendelkezésre. Ez idő alatt számos szépirodalmi szöveg hangsúlyozását, retorikai jellemzőit áttanulmányozták, elemezték, hiszen a versenyen az írásbeli fordulón ez is a feladatok között szerepelt.

Kristóf a szakgimnáziumi kategóriában minden idők legjobb, maximális pontszámú eredményét érte el. Elmondta, nagyon hálás Kugyela Anna tanárnőnek a felkészítésért, a sok türelemért és nagyon jó élmény volt számára, hogy ezen a színvonalas eseményen részt vehetett és eredménnyel térhetett haza.

Kakuk Móni

Fotó: beküldött fotó