Őszi Hacacáré Mezőtúron is 2021

Őszi Hacacáré Mezőtúron is

 

A városi szabadtéri programok sora általában az Ősz-Ülő eseménnyel zárul, ám a 2021-es évben rendhagyó módon búcsúzhattunk a kinti rendezvényektől. Magyarország Kormánya “Őszi Hacacáré” névvel ingyenes koncertsorozatot indított, melynek egyik állomása Mezőtúr városa volt szeptember 26-án.

Az augusztus végétől október végéig tartó kilenc hetes időszakban zajló koncertsorozat fő célja az összetartozás közös megünneplése. A Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett eseményt a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. helyi előadókkal, valamint ingyenes gyermekszigettel színesítette.

A program 14 órakor nyitott a Petőfi téren, ahol a KNER TSE – Bárdos L. AMI társastáncosai indították a délutánt. Majd Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere szólt a jelenlévőkhöz. Városi eseményen első ízben lépett fel az alig 8 hónapja alakult Mátrix Fitness SE. A látványos bemutatóban a fitness versenyzők mutatták be koreográfiájukat. Őket a Reni Zumba Dance gyermek és felnőtt csoportjai váltották, végül a Rímzengő Együttes zárta a helyi fellépők sorát. Az együttes tagjai mind a Református Kollégium tanárai (Marczi Ernő, Éger Ádám, Nagy Dániel, Valuska Lajos), a műsorban vendégként közreműködött az iskola tanulója Csányi Réka.

A színpadot ezután átadtuk a két nagykoncert zenészeinek, mi pedig a gyermekszigeten szórakozhattunk tovább, ahova Hevesi Imre bácsit vártuk egy gyermekműsorral. Imre bácsi már több alakalommal volt vendégünk, így a gyerekek már ismerősként fogadták fellépőnket. A gyermekszigeten ingyenesen várta ez alkalommal is a kicsiket a népi fajátszóház, a fakörhinta, a légvár és a trambulin is.

A kora esti órákban Berkes Olivér magyar énekes, dalszerző lépett először színpadra. Majd a program közben járója, Boldog István a térség országgyűlési képviselője szólt a közönséghez, és konferálta fel a többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnőt, Zsédát és zenekarát. Az Őszi Hacacáré összehozza Magyarországot – szól a szlogen, ezt a mondatot alátámasztja az is, hogy a mezőtúri esemény igen sokakat kivonzott a Petőfi térre.

Hálásan köszönjük, hogy városunk is a kiválasztott települések között szerepelhetett.

 

Bodor Márti