Országos Tourinform Találkozó Nyíregyházán

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2022. június 07-08. között rendezte meg az Országos Tourinform Találkozót.

A hagyományosan kétnapos rendezvényre minden évben a turisztikai szezon kezdetén kerül sor, mindig más helyszínen Magyar-országon. Az eseménynek idén Nyíregyháza adott otthont.

Az országosan mintegy száz irodát számláló Tourinform-hálózat minden tagja képviseltette magát a találkozón, így a mezõtúri is. Idén Lengyel Krisztina képviselte a várost, így õ vehette át Bõdi Ivett turizmus stratégiai megvalósításáért felelõs vezérigazgató-helyettestõl az iroda 20 éves fennállását ünneplõ oklevelet a szakmai konferencia keretein belül.A jubiláló irodák köszöntésén kívül természetesen szó esett az idegenforgalmi szakma és a Tourinform hálózat aktualitásairól egyaránt.

A házigazda, Nyíregyháza több turisztikai programjával és új fejlesztésével is bemutatkozott a szakma képviselõinek, akik szakmai kirándulás keretében az Unesco világörökségi listán szereplõ Tokaj-hegyaljai történelmi borvidékre tehettek még látogatást.A Tour-inform irodáknak ugyanis elsõdleges feladata a saját mûködési területük bemutatása mellett Magyarország belföldi turisztikai kínálatának ismerete és általa a turisták informálása, utazásuk segítése.

Kakuk Móni

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség