Országos Könyvtári Napok 2021.

Országos Könyvtári Napok 2021.

 

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében minden évben október folyamán sor kerül az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Ebben az évben 4-től 10-ig vártuk az érdeklődőket a Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár részlegeiben.

Hétfőn délelőtt az Állatok világnapja alkalmából beszélgettünk, verseltünk, daloltunk, játszottunk, könyveket nézegettünk ovisokkal.

Délután Pepe manó ajándékozta meg az ovisokat egy interaktív zenés előadással.

Kedden délután az alsó tagozatosok találkoztak Hajdú Katalin írónővel, akivel az emberi érzésekről beszélgettek.

Szerdán a Könyvtárfát ünnepeltük meg. Három éve ültettük ezt a fát az akkori Országos Könyvtári Napokon. Az ovisokkal megköszöntöttük, kis műsorral is kedveskedtek a gyerekek a fának, meséltünk, énekeltünka fa körül.

Csütörtökön 17 órától a felnőtt olvasók vehettek részt egy író-olvasó találkozón. A “Titokdoboz” azért még rejteget titkokat, amelyekre fény derült Salánki Anikó írónő legújabb könyvének bemutatóján. A kötet megjelenése méltán tölt el büszkeséggel mindnyájunkat, akik szeretik és olvassák írásait úgy a nyomtatott sajtóban, mint on-line formában, közösségi oldalakon.Az irodalom mellett a humor is fontos szerepet kapott. A könyvbemutatón megismerkedhettünk az írónő születésnapjára megjelent önálló kötetével, amelyben 36 nagy novella kapott helyett.

 

Az egy héten át tartó rendezvénysorozat zárásaként vasárnap is nyitva tartott a városi könyvtár. Részlegei élettel teltek meg ezen a rendkívüli napon. A Könyves Vasárnap alkalmával a felnőttek ingyenesen iratkozhattak be. A családok délelőtt egy kézműves foglalkozáson természetes anyagokból gyárthattak karikafogót, baglyot, levélképet.

Délután a Mesegálára került sor, amelyre az előző hét Mesemondó versenyének helyezettjei kaptak meghívást. Több mint 70 vendég érkezett erre a mesés családi délutánra. A gyermekek újra elmondhatták meséiket, és örömmel vették át az Önkormányzatunk ajándékait, az édességcsomagokat. A mesélő gyerekek mellett a Ramazuri zenekar fokozta a hangulatot dalaival.

A hetet kiállítások kísérték egészség és természet témakörben. A „ Megbocsátás hete” is volt ez egyben, hiszen a hét folyamán a későn visszaérkező könyvekért nem számoltunk fel késedelmi pótlékot.