Országos Díjat kapott Fehér András és Enyedi Erzsébet

Idén hatodik alkalommal hirdették meg “A legszebb konyhakertek” elnevezésű országos kertvetélkedőt. A pályázat keretében 37 településéről 45 kert érdemelte ki a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat, köztük a mezőtúri Fehér András és Enyedi Erzsébet kertje is elismerésben részesült.

A díjkiosztó ünnepséget október 15-én  Budapesten az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében tartották meg, ahol több kategóriában díjazták a kertművelőket.  A mezőtúri Fehér András és Enyedi Erzsébet munkáját a szakmai zsűri Megerősítő Országos Díjban részesítette zártkert vegyes kategóriában.
Fehér András elmondta, hogy minden évben neveznek a versenyre és immáron harmadszor értek el országos helyezést.
Enyedi Erzsébet kérdésünkre válaszolva kiemelte, hogy zöldségeket és gyümölcsöket termesztenek a konyhakertjükben és nagyon fontosnak tartják a komposztálást.
A kertművelőktől megtudtuk azt is, hogy három éve nem használnak vegyi anyagot a munkájuk során. A jövőre vonatkozóan András és Erzsébet elmondta, hogy folytatni szeretnék a megkezdett munkát, 2019-ben a biogazdálkodás ismételten újabb kihívásokat állít eléjük.
Az Országos Díjhoz gratulálunk és további sok sikert kívánunk!