Nehéz szívvel is helytállnak focistáink

A Mezõtúri AFC felnõtt férfi labdarúgóinak is elindult a 2022-23-as szezon.

Az elsõ mérkõzés idegenben zajlott, Jászfényszaru fogadta a mezõtúri gárdát. Az elsõ félidõt Pesti Zoltán góljával 0-1-es állással zártuk, majd a második félidõben Lakatos Dávid szépített, így 1-1-es végeredmény született.

Az elsõ hazai mérkõzésre augusztus utolsó hétvégéjén került sor, amikor a Martfûi LSE érkezett a mezõtúri pályára. A rangadó elején egy perces csenddel emlékezett a hazai csapat id. Török Imre „Kacsára”. 2022. július 6-án, 81 éves korában id. Török Imre végleg lehunyta szemét. Labdarúgó pályafutását a MAFC színeiben játszotta 1955-1967 között, majd egészségügyi okok miatt karrierjét fel kellett adnia. Ezt követõen szurkolóként és a MAFC család tagjaként érkezett a mérkõzésekre. Emlékét a sporttársak örökké megõrzik. A gyászszünetet követõen fia, Török Imre végezte el a kezdõrúgást. Végül a küzdelemben Martfû együttese jött ki gyõztesen. Mezõtúri AFC – Martfû LSE 1-4 végeredmény született, a becsület gól Pesti Zoltán nevéhez fûzõdik.

A harmadik fordulót ismét idegenben játszották focistáink, Kunhegyes fogadta a srácokat, ahol sikerült szépíteni az eredményen és bezsebelni a 3 pontot. A mérkõzés alatt Debreczeni Milán, Kemenczés János, Pesti Zoltán és Rentler Milán sikeresen támadta az ellenfél hálóját, így 1-4-es gyõzelem született.

A következõ héten – szeptember 10-én – ismét hazai pályán játszott a csapat, szívükben nagy fájdalommal.

Sajnos ismét gyászszünettel kezdõdött a hazai rangadó. A mérkõzés napján a csapat játékosai és a sportbarátok mind Béci feliratú, 3-as mezben jelentek meg, tisztelegve barátjuk emléke elõtt, valamint a család megsegítésére gyûjtést is szerveztek.

Szeptember 3-án tragikus hirtelenséggel, 31 évesen hunyt el korábbi csapattársuk, barátjuk, a MAFC család tagja, Jónás Béla. Egy kispályás emléktornán játszva rosszul lett és már a kiérkezõ mentõsök minden igyekezete ellenére sem sikerült az életét megmenteni. Egy férj, egy két gyermekes családapa, egy kolléga, egy csapattárs, egy barát igazolt az égi keretbe.

Emléke szívükben örökké él. A nehéz perceket izgalmas meccs követte. Pesti Zoltán már az ötödik percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, amit  Poczai Roland egyenlített ki, majd Ladányi Dániel góljával a félidõben 1-2 volt a mérkõzés állása. A második félidõben Debreczeni Milán rúgta be az egyenlítõ gólt, késõbb viszont már csak helyzeteket láttunk. Így 2-2-es végeredmény született.

Egy héttel késõbb – szeptember 18-án – Cserkeszõlõre utazott a csapat, ahol az ellenfél szerezte meg a vezetést, ezt viszont a mieink nem hagyták szó nélkül, másik négy góllal reagáltak a helyzetre. Gyarmati Alex 1 és Pesti Zoltán 3 góljával a végeredmény: Cserke-szõlõ SE – Mezõtúri AFC 1-4. Ezzel jelenleg csapatunk a 6. helyet foglalja el a tabellán.

Az újabb hazai fordulóra 2022. szeptember 25-én kerül sor 15:30-kor a Városi Sportcentrumban, amikor a Kenderesi VSE csapatát fogadjuk. Látogassanak ki és szurkoljunk együtt a felnõtt férfi csapatnak! Hajrá MAFC!

Bodor Márti