Nagy sikerrel zárult a Csillagfényes Advent

2019. december 16. – 21. között immáron második alkalommal került megrendezésre a Csillagfényes Advent Mezőtúr, csodálatos „fényben úszó” főterén. Úgy érezzük, hogy most is sikerült elérni a rendezvény elsődleges célját, egy olyan kulturális és helyi értékeket bemutató közösségteremtő eseményt létrehozni, amely kulturálisan és gasztronómiai értelemben is adventi hangulatot teremt, egy térbe hozza az embereket, a közösségeket, minden este, akár egy-egy órácskára.

Az idei programsorozat is számos, jó szándékú ember összefogásának, egy igazi csapatmunkának az eredménye. Köszönünk minden segítséget, támogatást, kiemelten a rendezvény házigazdájának, polgármester úrnak, illetve a rendezvény főtámogatójának, a Gál Ferenc Főiskolának.

Továbbá köszönet a város vezetésének, a város hatóságainak, a Polgárőrségnek, a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN. Kft-nek, a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft-nek, a Mezőtúri Városfejlesztési Kft-nek, a Mezőtúri Ipari Park Kft-nek, az egyre növekvő számmal résztvevő mezőtúri és vidéki kézműveseknek, kereskedőknek, magánembereknek, a szorgalmas munkatársaknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. Természetesen nem szabad elfeledkeznünk a rendezvény színvonalát növelő, minden esti fellépőkről sem. A közel egy hetes ünnepi héten hallhattuk Zelenák Gyula énekes, a Mongol Agrár Népdalkör, a Túri Olvasókör, a Sono Felici, a Vivace Kamarókus, a Coming Soon zenekar én nem utolsó sorban Feke Pál színész, énekes csodálatos előadását, akiknek ezúton is hálásan köszönjük a közreműködést.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült bővíteni a rendezvényt a karácsonyi hangulatot fokozó díszkivilágítással, kézműves foglalkozással, valamint a szombati napon, kicsik és nagyok örömére közlekedő Mikulás vonattal is, amelyet még maga a vásárba érkező Mikulás is megcsodált.

Köszönet minden visszatérő és új vendégnek, aki ellátogatott az Adventi vásárba.

Lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk annak érdekében, hogy az idei évben folytatni, bővíteni, színesíteni tudjuk a Csillagfényes Adventet.

 

Vasas István

a Mezőtúri Turizmusfejlesztési Kft. ügyvezetője