Mezőtúrra is ellátogatott a Mikulás

Mezõtúrra is ellátogatott a Mikulás

„Szép Tündérország támad föl szívemben, ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, megszáll egy titkos, gyönyörû igézet, ilyenkor decemberben.” (Juhász Gyula)

A 2021-es év adventi rendezvénysorozatának 2. vasárnapján számos család és baráti társaság látogatott ki a Petõfi térre. A kézmûves vásárban kíváncsian kutattak ajándékok után a nézelõdõk, a jégpályán siklottak a korcsolyázni vágyók, a levegõben kürtöskalács, ánizsos, fahéjas forralt bor vagy épp sült húsok illatai terjengtek. A Mezõtúri Szépkorúak Hagyo-mányörzõk Klubja forró teával kínál mindenkit. Egy ötéves forma kislány sötétedéskor látni vélte, amint a városi karácsonyfa tetején lévõ aranyozott csillagdísz elmosolyodott. Ezt a rendelkezésünkre álló forrásból csak megerõsíteni tudjuk, hiszen a Mezõtúri Városi Televízió kamerán kívül megkérdezte errõl a Mikulást, aki szintén szemtanúja volt a történteknek. Elmondása szerint a csillag csúcsdísz még álmaiban sem gondolta volna, hogy ilyen sokan várják Mezõtúron a karácsonyt.

Szûcs Dániel alpolgármester gyújtotta meg a második gyertyát a városi adventi koszorún és mindenkinek meghitt ünnepeket kívánt. Ezután Patkós Éva, a Mezõtúri Városi Óvodák intézményvezetõje mondta el ünnepi gondolatait. Kihangsúlyozta, a legszebb idõszak az óvodai idõszakban az advent, hiszen több héten keresztül csempésznek fényt a mindennapokba. Karácsonyi díszeket készítenek, mézeskalácsot sütnek, zenélnek, közös izgalomban, mégis elcsendesedve. A következõkben a Petõfi Dalkör ünnepi mûsora következett Karsai Krisztina vezetésével, akik fokozták az igazi meghitt hangulatot. Majd Vágó Bernadett mosolya varázsolt el kicsiket és nagyokat. Vágó Bernadett 15 éve a Budapesti Operettszínház tagja és egyik vezetõ színésznõje. Olyan darabok köthetõk a nevéhez, mint az Elizabeth, a Rómeó és Júlia, a Rudolf, a Szépség és a Szörnyeteg és a Marie Antoinette. 2007 óta Barbie ének-és magyar hangja. Számos Walt Disney karakter szólalt már meg csodálatos hangján: A Bûbáj Giselleje, A hercegnõ és a béka Tiana hercegnõje, a Kis hableány Arielje, és nem utolsó sorban a Jégvarázs Annája. A produkció végén feltûnt az ismerõs, szeretetett, nagyon várt öreg, pocakos Mikulás! Egy kisfiú hangosan felsóhajtott. Tényleg, õ az, anya, õ a Mikulás! Nem érkezett üres kézzel, de valljuk be, igénybe vette a manók segítségét, akik addigra telepakolták a színpadot szebbnél szebb piros csomagokkal. A csillogó gyermekszemekbõl kiolvashattuk: csodák márpedig léteznek.

Kakuk Móni