Megyei Tűzoltó nap

A tűzoltók védőszentjéhez, Szent Flóriánhoz kötődő ünnepen elismerésben részesítették a megye legkiválóbb tűzoltóit.

Az ünnepség 2019. május 7-én került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. A rendezvényen részt vettek a rendvédelmi szervek és társszervek vezetői, polgármesterek, tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek az elismerésben részesülő meghívottak és a Jász Nagykun Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya. Matuska Zoltán tű. ezredes igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd a szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola ünnepi zenés műsora következett. Ezt követte az elismerések, jutalmazások átadása, melyeket Matuska Zoltán tű. ezredes és a települések polgármesterei adták át a tűzoltóknak és a katasztrófavédelmi munkatársaknak.

Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Tűzoltónap alkalmából szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért ajándéktárgy jutalomban részesítette Csillik Annamária tű. zászlós asszonyt, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség humán-gazdasági referensét, valamint Juhász József tű.főtörzsőrmester urat, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Mezőtúr Város Önkormányzata elismerésében részesítette Nagy Atilla tű. főtörzsőrmester urat, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, valamint Sajtós Zoltán tű. főtörzsőrmester urat, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket Herczeg Zsolt polgármester úr adta át.

Fotók: JNSZ MKI