Megvalósult a Petőfi Sándor utca újraaszfaltozása

Megvalósult a Petőfi Sándor utca újraaszfaltozása

Az utca felújítását sokak örömére 2021 novemberében elkezdték a szakemberek, ám a munkálatok végeztével az út minősége messze elmaradt a várakozásoktól. A beruházás megkezdésével párhuzamosan Herczeg Zsolt polgármester tájékoztatta a mezőtúri lakosokat a projektről és annak műszaki tartalmáról, hangsúlyozva, hogy a kivitelezővel 5+2 éves garanciális időszakban állapodott meg az önkormányzat.

A nem megfelelő módon felújított Petőfi Sándor utca javítási munkálatait április 11-én kezdték meg a szakemberek által korábban elvégzett mérések alapján. Az utca két szélének felmarását követően az útburkolat teljes hosszában és szélességében új 4 cm vastagságú aszfalréteget kapott. Az átadás átvételre a napokban fog sor kerülni és a megkötött szerződés alapján a kivitelező garanciális kötelezettségei attól kezdődően lépnek hatályba.

Az önkormányzat és a kivitelező közötti szerződés értelmében a városnak nem kellett plusz forrást biztosítania a munkálatokhoz, az teljes mértékben a kivitelezőt terhelte.