Látogatási- és kijárási tilalom a mezőtúri idősotthonokban

Látogatási- és kijárási tilalom a mezőtúri idősotthonokban

 

A Mezőtúri Református Egyházközség Idősek Otthona intézményvezetője, Kovács Anett Beáta arról tájékoztatta Herczeg Zsolt polgármestert 2021.11.05-én, hogy a Szendy Pál Idősek Otthona és a Bíró Kálmánné Bakos Ilona Idősek Otthona vonatkozásában a mai naptól ideiglenes látogatási, illetve kijárási tilalmat rendel el. Az intézkedésre a gondozottak védelme érdekében volt szükség, melyet Dr. Nagy Éva járási tisztifőorvos asszony is támogatott.

 

Kovács Anett Beáta intézményvezető megkeresésünkre elmondta, az idősotthonok lakói kimagaslóan magas arányban éltek a koronavírus elleni védőoltás lehetőségével, de egyetértettek a kijárási- és látogatási tilalom elrendelésével, az elővigyázatosság érdekében.

Az otthonok munkatársai rendszeres foglalkozásokkal, hitélet biztosításával, Kiss-Forró Éva lelkészasszony lelki támogatásával a nehéz időszakban is fenntartják a békés, szeretetteljes közeget.

A közösségi programok az előírások betartásával, kis csoportokban továbbra is folyamatosak, így figyelnek arra, hogy senki ne érezze magát egyedül szeretteik távolléte miatt. Kovács Anett Beáta kifejtette, egyéni, kivételes helyzetekben ez az ideiglenes kijárási-látogatási tilalom feloldódik, ilyen eset a szakorvosi vizsgálat és a végső búcsú pillanatai. Utóbbi esetben a hozzátartozók bemehetnek szeretett családtagjukhoz, a maszkot, védőruhát az idősek otthona biztosítja, ahogy történt ez az előző lezárás folyamán is. Minden egyéb esetben a 66340-2/2021/EÜIG számú Nemzeti Népegészségügyi Központ Határozata alapján járnak el.

 

 

Kakuk Móni