Lampionúsztatás és utcabál

2 év kihagyás után újra megrendezésre került augusztus utolsó szombatján a már hagyománynak számító Lampionúsztatás és Utcabál rendezvényünk. Idén még színesebb programokkal vártuk a Kikötõbe és a Kossuth térre kilátogatókat.

A programokat a Fuss Mezõtúr! futóverseny nyitotta, melyre 14 órától sok nevezés érkezett kicsiktõl és nagyoktól egyaránt. Az idõ kegyes volt hozzánk és szép napsütésben futhattak a gátoldalon a résztvevõk. Több helyre hûsítõ pontokat helyeztünk, hogy a nagyobb távon futókat ezzel is segítsük a felfrissülésben, egy pohár ásványvízzel. A gyerekek 3 távon mérhették össze erejüket: 100 m (ovisok), 500 m (alsó tagozat), 2500 m (felsõ tagozat). A felnõttek 2 távon indulhattak: 5 km és 15 km. Külön díjaztuk a nõi és férfi versenyzõket valamint egy különdíj is gazdára talált.

Futóversenyen elért eredmények:

100 m Ovis futam – lányok:

I. Bíró Alíz

100 m Ovis futam – fiúk:

I. Veres Botond

II. Bíró Áron

III. Hodos Nimród

Különdíj: Szûcs Benedek

500 m- lányok:

I. Bíró Luca

II. Pápai Hédi

500 m – fiúk:

I. Gecser Benett

II. Mihalina Marcell

III. Bíró Bence

2500 m – fiúk:

I. Kun Balázs

II. Karsai Péter Tibor

III. Kálnai Dominik

5 km – nõ:

I. Andrássy Judit

II. Szabó Szilvia

III. Karsai Antalné

5000 m – férfi:

I. Baukó Péter

II. Karsai Antal

15 km – nõ:

I. Szentmártoni Olga

15 km – férfi:

I. Gombás Sándor

II. Kun Zoltán

Napközben egészségügyi állapotfelmérés zajlott, valamint csillámtetoválás készítés. A kicsiket a homokozó várta rengeteg játékkal. World jumping bemutatót tartottak a színpadon egy kis rúdtánccal egybekötve.  Az óvónõkkel ismét szebbnél szebb lampionokat lehetett készíteni, amit az este folyamán vízre is helyeztek a lampionúsztatáson. Volt, aki otthon készített csodás lampiont és azzal jött ki a partra. Az este folyamán Herczeg Zsolt képviselõ úr, valamint Szûcs Dániel polgármester úr köszöntõje után kezdetét vette a lampionúsztatás, mely csodás látványt nyújtott a Hortobágy-Berettyón. Lampion-úsztatást követõen a Kossuth téren kezdetét vette az utcabál.

Az estét a ShyGys együttes nyitotta meg, majd ezután az UFO zenekar lépett fel táncosaival. Õket az Animal Cannibals együttes követte, akik évek óta visszatérnek hozzánk és fergeteges hangulatot varázsolnak a közönségnek.

A fellépõk sorát Vastag Csaba akusztik koncertje zárta.

Maduráné Bíró Szilvia

Fotó: Jenei József