Közös várakozás

I. Adventi gyertyagyújtás Gonda István fazekassal

Az adventi programsorozat kezdetén a történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték a város adventi koszorúját. Ezt követően Szűcs Dániel polgármester gyújtotta meg az első gyertyát. Az adventi várakozás szimbólumairól és személyes emlékeiről mesélt a résztvevőknek Gonda István fazekas, Mezőtúr Város Díszpolgára. Zárásként műsort adott a Mezőtúri Református felnőtt kórus.

Városi Mikulás napi programok

December 6-án délelőtt a város óvodásai és az általános iskolák alsósai együtt buliztak a Városi Oktatási Centrum csarnokában a Ramazuri zenekarral. A Mikulás személyesen is meglátogatta őket és együtt fényképeszkedtek vele. Délután pedig a Szabadság mozi- és színházterembe várták a kicsiket, ahol kerámia díszeket festhettek és Singh Viki Disney slágereire táncolhattak. Természetesen az öreg Mikulás ide is bekukkantott.

II. Adventi gyertyagyújtás Varga Kálmánné gondolataival

December 10-én Patkós Éva alpolgármester gyújtotta meg az adventi koszorún a második gyertyát, majd Varga Kálmánné, a Túr-Tű Foltvarró Szakkör alapítójának adventi családi élményeit hallhattuk, bár személyesen végül nem tudott eljönni. Az ünnepi műsort a Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre adta. A városi karácsonyi rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is ezen az alkalmon került sor.

Kakuk Móni
Fotó: Jenei József