Könnyebbé válik a kertes házaktól történõ zöldhulladék szállítása

Júliustól újraindul a házhoz menõ zöldhulladék gyûjtés – tájékoztatott Szûcs Dániel alpolgármester – hozzátette: a zöldhulladék zsákokat a Mezõtúri Hulla-dékudvar mellett több mezõtúri üzletben is meg lehet vásárolni 2022. július 1-tõl.

Veres Barkács – Mezõtúr, Kossuth Lajos tér 1., Piactéri Horgász és Kisállateledel Bolt – Mezõtúr, Föld-vári út 15., Kertvárosi Csemege– Mezõtúr, Erkel Ferenc út 10., Újvárosi ABC – Mezõtúr, Sugár út 37. , HONI ABC – Mezõtúr, Kiss János u. 74., Ági Csemege Bolt – Mezõtúr, Túrkevei út 4.

A zsákokat a szelektív hulladékhoz hasonlóan havonta szállítja el az ingatlanok elõl az NHSZ a megjelölt csütörtöki napokon. Az NHSZ levélben is tájékoztatta a lakosságot a pontos szállítási idõpontokkal, utcánkénti lebontások szerint. Továbbra is megmarad a lehetõség a hulladékudvarnál kihelyezett nagy konténerben történõ elhelyezésre is, így aki nem szeretne zöld zsákot vásárolni, vagy nagyobb mennyiséget szeretne mielõbb kivinni az udvaráról, az leviheti a zöldhulladékot a Kávási Sándor utcai hulladékudvarhoz. Szûcs Dániel alpolgármester hozzáfûzte: a hulladékudvar nyitva tartásában is pozitív eredményt sikerült letárgyalni, így a lakossági jelzéseknek eleget téve szombaton is nyitva lesz. Július 1-tõl így alakul a nyitva tartás:

Hétfõ szünnap

Kedd 7:00-15:00

Szerda 7:00-15:00

Csütörtök 11:00-19:00

Péntek 7:00-15:00

Szombat 7:00-15:00

Vasárnap szünnap

Kakuk Móni