Kedves Ballagó Diákok!

„Egy este a jövő már múlt lesz. Akkor visszanézünk, és látni fogjuk az ifjúságunkat.”
/Louis Aragon/

 

Kedves Ballagó Diákok!

 

A ballagás az egyik legfontosabb mérföldkő egy tanuló életében. Most is szívesen és sok pozitív élménnyel gondolok vissza az általános iskolás, majd a középiskolás ballagásomra. Megannyi emlékkel és annál is több reménnyel énekeltem osztálytársaimmal a “Ballag már a vén diák” sorait.

Számos beszédben elhangzik, hogy ha egy ajtó ugyan bezárul, egy másik kinyílik. Ez így van. Bár sokszor úgy érezzük, hogy felesleges információk zúdulnak ránk előbb-, vagy utóbb hasznunkra válnak azok is.

Sajnos az elmúlt időszak az iskolás létre is rányomta a bélyegét, de a ballagás ünnepi pillanata talán ezt is feledtetni tudja. Olyan évek vannak mögöttetek, amelyek sokszor talán küzdelmesnek tűntek, de minden bizonnyal az életetek egy meghatározó részei maradnak. A nyári szünetet kihasználva pihenjétek ki az elmúlt éveket és gondolatban készüljetek fel az újabb kihívásra.

Mezőtúr Város Önkormányzata és a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN. Kft. nevében szívből gratulálok és további sok sikert kívánok végzős diáknak!

 

Mezőtúr Város Önkormányzata 2018-ban megalapította a Bonus Discipulus, valamint a Talentum díjakat, amelyeket a Mezőtúr városában kiemelkedően tanuló diákok kapják. A díj a kitűnő eredmények elismerése, valamint az iskolai tanulmányok anyagi támogatása. A Bonus Discipulus díjat azon általános iskolai végzős diákok kaphatják, akik a 8 év alatt minden tanévben legalább 4,8-as átlagot értek el. A Talentum díjra olyan diákokat javasolhatnak az intézmények igazgatói, akik mezőtúri iskolában érettségiznek, felsőoktatási intézménybe jelentkeztek, állandó mezőtúri lakcímmel rendelkeznek és a középiskolai tanulmányai során legalább 4,7-es átlagot értek el. A díjakat 2021-ben Herczeg Zsolt polgármester és Szűcs Dániel alpolgármester adták át.

 

Az idei év Talentum díjazottjai:

Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium – Geszti Tamás, technikumi tanuló

Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda – Katona Boglárka, gimnáziumi tanuló

 

A Bonus Discipulus díjat kapták:

Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda – Nagy Martin

Mezőtúri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Lajos Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolája – Varga Réka

 

A kitűnő tanulmányi eredményekhez szívből gratulálunk!

 

Az újság lapzártáig a Rákóczi iskola ballagása még nem zajlott le, így arról a következő számban fogunk hírt adni.

 

Bodor Márti