Karnevállal űztük el a telet

2020. február 21- 22-én Karneváltól volt hangos a felújított Petőfi tér. Kézműves vásárral, farsangi étel-ital kínálattal, színes programokkal vártuk kicsiket és nagyokat egyaránt. Nagy örömünkre és reméljük a többség megelégedettségére az idei évben már második alkalommal tudtuk megrendezni jó hangulatú, télűző rendezvényünket. Célunk egy olyan, kulturális és helyi értékeket bemutató közösségteremtő rendezvény, amely kulturálisan és gasztronómiai értelemben is, farsangi hangulatot, farsangi díszletet, koreográfiát teremt, egy térbe hozza a város és a környező települések lakóit, a közösségeket, akár minden nap egy-egy órácskára.

A pénteki napon kapuit megnyitó vásárral párhuzamosan, jelmez versennyel, teaházzal, gyermek programmal várták a gyerekeket a Közösségi Ház munkatársai. Hevesi Imre fellépését és a jelmezverseny eredményhirdetését követően fáklyás felvonulással érkeztek az érdeklődők a Petőfi téren zajló további programokra, ahol elsőként hagyományos Kiszebáb égetéssel búcsúztunk a téltől. A polgármesteri megnyitót követően Tűzidomárok szórakoztatták a rendezvényre kilátogatókat, majd az estét a kitűnő énekes, Pápai Joci fellépése zárta.

A program második napján, a főiskolán unokák, gyermekek sajátíthatták el a fánksütés fortélyait a Városi Nyugdíjas Klub és a Mezőtúri Szépkorúak Hagyományőrzők Klubjának tagjaitól. A finom falatokat pedig a Karnevál vendégei fogyasztották el nagy megelégedéssel. Ezúton is köszönjük nyugdíjasaink áldozatos segítségét.  Az ebédlőben Nagyné Erzsike és Czeglédi Bernadett segítségének köszönhetően mindenki elkészíthette saját farsangi álarcát. Eközben a színpadon a Mezőtúri Mazsorett és Akrobatikus Rock and Roll csoport ismét lenyűgöző produkcióját láthattuk, majd Magyar Rózsa nótaénekes, Petróczki Csaba énekes és a Coming Soon zenekar szórakoztatta az érdeklődőket. Az esti program lézerbemutató show-val folytatódott. A Mezőtúri Karnevál programját a Cozombolis zenekar fantasztikus hangulatú, élő koncertje zárta.

Erről a rendezvényről is elmondható, hogy számos jó szándékú ember összefogásának, egy csapatmunkának az eredménye. Köszönünk minden segítséget, támogatást, kiemelten a rendezvény főtámogatójának, a Gál Ferenc Főiskolának, illetve az esemény házigazdájának, Herczeg Zsolt polgármester úrnak. Továbbá köszönetet szeretnénk mondani, Mezőtúr város vezetésének, a város hatóságainak, a Polgárőrségnek, a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak, a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Kiemelten Közhasznú Nonproft Kft. dolgozóinak, a Mezőtúri Ipari Park Kft.-nek, a nyugdíjasoknak, valamint a kézműveseknek, az árusoknak, a szorgalmas munkatársaknak és még sorolhatnám a neveket, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Köszönet minden visszatérő és új vendégnek, aki ellátogatott a Mezőtúri Karneválra.

Reményeink szerint jövőre folytatni és újabb meglepetésekkel bővíteni tudjuk rendezvényünket!

 

Vasas István

a Mezőtúri Turizmusfejlesztési Kft. ügyvezetője