Jól halad az oltás Mezőtúron

Jól halad az oltás Mezőtúron

 

Az elmúlt hetek folyamatos és szervezett munkájának köszönhetően jól haladnak az oltások városunk házi orvosi rendelőiben és a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben is.

A 2021. március 19-én beérkezett adatok alapján eddig több, mint 2900 mezőtúri lakos kapott védőoltást, ami azt jelenti, hogy a város lakosságának 17%-a már oltottnak számít, amely az országos átlag felett van. A beoltottak közül több, mint 920 fő a második oltást is megkapta városunkban, országosan pedig délután a beoltattak száma átlépte a 1,6 millió főt.

Mezőtúron 8 háziorvosi körzetben oltanak orvosaink, akik március 19-i adatok alapján 2160 főt oltottak be, ezen felül a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben további 740 mezőtúri lakos kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

Kórházunk oltópontjain a mezőtúri lakosokon felül a térség 29 háziorvosi körzetéből fogadnak és kezelnek lakosokat. Így például Cserkeszőlő, Tiszaföldvár, Túrkeve stb.

A kórházban a rendelkezésre álló oltóanyag mennyiségtől függően akár 7 oltóponton is tudnak egy napon egyszerre oltani. Ez is jól tükrözi azt, hogy az ott dolgozók milyen rendkívüli munkát végeznek.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden egészségügyi és szociális dolgozónak, akik részt vesznek az oltások szervezésében és lebonyolításában. Külön szeretném megköszönni az áldozatos munkát a kórházban dolgozó orvosainknak, ápolóinknak, háziorvosainknak és asszisztenseiknek, akik minden nap fáradhatatlanul, erőn felül végzik munkájukat.

Az oltásra regisztrálhatnak a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon.

A vírushelyzettel kapcsolatban az alábbi honlapon tájékozódhatnak: https://koronavirus.gov.hu/

Kérem, Önöket vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Herczeg Zsolt
polgármester